Twitter'dan hakarete hapis cezası

Twitter'dan hakarete hapis cezası

YAŞAM Haberleri

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret eden iki kişiye hapis cezası verildi.

İngiltere'de Westminster Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davada, 23 yaşındaki Isabella Sorley isimli kadın, Twitter üzerinden feminist insan hakları eylemcisi Caroline Criado-Perez ile İşçi Partisi Walthamstow milletvekili Stella Creasy'e hakaret içeren mesajlar göndermekten 12 hafta hapis cezasına çarptırıldı. 25 yaşındaki John Nimmo ise yine Caroline Criado-Perez'e hakaretten 8 hafta hapis cezası aldı. Mahkeme her iki kişiyi de "iletişim ağını uygunsuz kullanmaktan" suçlu buldu.

Sorley ve Nimmo, İngiltere parasının üzerinde bir kadının yer alması için kampanya yürüten ve bu yönde Twitter üzerinden mesajlar yazan Criado-Perez ile Creasy'e geçen temmuz ayında hakaret etmişlerdi.

Mahkemede, Sorley'nin "Git kendini öldür", "Yeni hapishaneden çıktım ve senin gömüldüğünü görmek için hapse bir daha girmeye razıyım" şeklinde yazdığı mesajlar okundu. Tehditkar ve hakaret içeren mesajlardan dolayı Criado-Perez'in her kapı çaldığında ürktüğü, Creasey'nin ise evine alarm taktırdığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...