Kanada'daki huzurevi yangınında son durum

Kanada'daki huzurevi yangınında son durum

DÜNYA Haberleri

Kanada'da bir huzurevinde çıkan yangında ölü sayısı 5'e yükselirken, yangını söndürmek için kullanılan suyun donması çalışmaları olumsuz etkiliyor.

Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı L'İsle Verte kasabasında yaşlıların kaldığı bir komplekste meydana gelen yangında ölenlerin sayısı 5'e yükselirken, yangını söndürmek için kullanılan suyun aşırı soğuklarda donması, yaşlıları arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Kayıp 30 kişiden hala haber alınamıyor. Quebec Eyalet Polisi Surete du Quebec Sözcüsü Guy Lapointe, yangının çıkış nedenini henüz belirleyemediklerini söyledi. Aşırı soğuk hava ve söndürmede kullanılan suyun donması ile ortaya çıkan buzlanmanın arama ve kurtarma çalışmalarının önündeki en büyük engel olduğunu belirten Lapointe, buharla eritmeye başladıkları buzların tekrar donmasının işlerini zorlaştırdığını kaydetti. Öte yandan 50 bin dolar bağış yaparak kampanya başlatan Kanada Kızılhaçı, halkı kampanyaya katılmaya çağırdı. Toplanacak yardımın, mağdur aileler için kullanılacağını açıklayan Kanada Kızılhaçı, gönüllü çalışanlarına da bölgedeki ekiplere katılmaları çağrısında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...