Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'in apartmanına hırsız girdi

/ Kaynak: CHA
Merkel'in apartmanına hırsız girdi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Başbakan Angela Merkel ve eşi Joachim Sauer'in, Berlin Mitte'de ikamet ettiği apartmanda 2011 yılında hırsızlık yapıldığı ortaya çıktı.

Berlin Başsavcılığı, iki yıldır bu hırsızlık vakasını araştırsa da o gün hırsızın polis koruması olmasına rağmen nasıl binaya geldiği sorusu henüz cevaplanmış değil. Hırsızın çok büyük çaba sarf etmeden Merkel'in de oturduğu binaya girmesi "Başbakan'ın evi yeterince güvenlik güçleri tarafından korunmuyor muydu?" sorusunu da beraberinde getirdi. İddiaya göre, 12 Temmuz 2011 tarihinde akşam saat dokuz sularında binaya girmeyi başaran hırsız, polislere ailesinin yanına gitmek istediğini belirterek binaya girme izni istedi. Güvenlik güçlerinin tanıdığı bir sima olmayan hırsız rahatça binaya girdikten sonra hedef aldığı daireye de girdi. Hırsızın, kol saati, araba anahtarı ve 6 bin 500 Euro değerinde nakit para çaldığı kayıtlara geçti. Hırsızlık yapılan dairenin ise Merkel'in kaldığı dairenin yan dairesi olduğu belirtildi. Soygunu yaptıktan sonra kapıdan girdiği gibi çıkan soyguncu, kapı önündeki polislerde şüphe uyandırmadı. Olay tarihinde yapılan bu soygunu duyurmayan Berlin Başsavcılığı, Başbakan Merkel'in de kaldığı binanın dairesinde gerçekleşen hırsızlığı 'BZ' gazetesinin ısrarlı soruları üzerine dün doğrulamak zorunda kaldı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...