Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji uyardı, hafta sonu yağış geliyor

Meteoroloji uyardı, hafta sonu yağış geliyor

YAŞAM Haberleri

Son günler kar ve yağmur yağışının olmaması barajları tehdit ederken iyi haber Meteoroloji'den geldi. Türkiye hafta sonu yağışlı havanın etkisine giriyor.

Türkiye yağışlı bir hafta sonuna giriyor. Son günlerde yağmur ve kar yağışının olmaması ve barajların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının ardından bu hafta sonu yağışların Türkiye'nin batı illerinde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Erzurum, Kars, Ardahan, Edirne, Kırklareli, Hatay'ın kıyı ilçeleri ile zamanla Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Cumartesi sabah saatlerinde Marmara'nın Batısı, Kıyı Ege ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu, Çankırı çevreleri ile yükseklerinde olmak üzere Kuzey Ege'nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. nbsp;
Pazar günü ise, devam edecek yağışların kuvvetli lodosla birlikte İzmir, Aydın, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Denizli, Burdur, Karaman, Konya ve Isparta'nın güneyi, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman ile Malatya ve Elazığ'ın güneyinde kuvvetli, Muğla kıyı kesimi ile Antalya il genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. nbsp;
Afetlere, Kazalara Karşı nbsp;Dikkatli Olunmalı
Meteoroloji'nin internet sitesinden yaptığı duyuruda, Cumartesi sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi afetlere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca, rüzgarın Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, gece saatlerinden itibaren İzmir ve Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzlulara karşı vatandaşların dikkatli olması uyarılarında bulunuluyor. Akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceği beklendiğinden zehirlenmelere karşı tedbirli davranılması gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...