HSYK şimdilik dondu!

HSYK şimdilik dondu!

GÜNDEM Haberleri

Siyasetin gündemine oturan HSYK ile ilgili düzenlemede çözüm yeniden anayasa değişikliği formülüne döndü.

Meclis'te kavgalara sebep olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) krizinin çözümü konusunda dün yoğun bir trafik yaşandı. Başbakan Erdoğan, "Kanun teklifini geri çekmek gibi bir şey söz konusu değil. Anayasal düzenleme ile çözmeyi arzu ederdik ancak muhalefet yanaşmadı. MHP, bir çay dahi ikram etmedi. Cumhurbaşkanımızın 'bunu çekin' istikametinde bir talebi söz konusu değil. Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddelik konuyu Genel Kurul'dan geçirmekte kararlıyız. Bunun dışında belki bir 2-3 madde daha geçebilir. Kalan kısmını şimdilik kenara çekip donduracağız. Ama ileride herhangi bir gereklilik olursa tekrar Genel Kurul'da süreci devam ettirebiliriz" dedi.Erdoğan, gazetecilerin, "Yeniden yargılamayla ilgili kıdemli üye formülünden bahsediliyor. Bu üyeler arasında Abdurrahman Yalçınkaya, Ali Suat Ertosun var" denilmesi üzerine, "Sizden duyuyorum, haberim yok" cevabını verdi. nbsp;
Krizin çözümü konusunda bir başka adım TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi. Çiçek, partilerin grup başkan vekilleriyle iki ayrı görüşme yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, anayasa değişikliği yapılabileceği mesajını verdi. AK Parti, yaşanan gelişmeler üzerine daha önce alınan; Meclis'in hafta sonu da çalışmasına yönelik kararından vazgeçti. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre; Anayasa değişikliğine ilişkin bir uzlaşma çıkmazsa bile HSYK teklifi seçimlere kadar gündeme getirilmeyecek. nbsp;CHP ise, "dondurma kararı" üzerine muhtemel bir anayasa değişikliğini gündemine aldı. Bu arada TBMM'de, HSYK ile ilgili kanun teklifinin görüşmelerinde dün 13 madde daha kabul edildi. Görüşmelere salı günü devam edilecek.
Şükran KABAN/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...