'TÜSİAD daha net olmalıydı'

'TÜSİAD daha net olmalıydı'

Ekonomi Haberleri

Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Yücelen; TÜSİAD'ın Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçle ilgili daha somut tekliflerle gelmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, 17 Aralık sürecinden bu yana Türkiye'de yaşanan gelişmelerden kimsenin memnun olmadığını söyleyerek, "Kurumlar daha somut çözümler sunmalı. Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) önemli şeyler söylemişler ama biz daha somut çözümler bekliyoruz" dedi. Türkiye'nin asıl gündeminin KOBİ'ler ve buralarda çalışan 11 milyonu aşkın kişinin 'Acaba işimi kaybeder miyim' korkusu olduğunu vurgulayan Yücelen, "11 milyon insanın evinde ateş var. KOBİ'lerin neredeyse hepsinin bankalara borcu var. Bu insanlar 'Bankalar kredileri geri çağırır mı?' korkusu yaşıyor. KOBİ'lerin çoğunun bir birikimi de yok. Eğer bu sıkıntılar nedeniyle batan KOBİ olursa yanında çalışanlarla birlikte o da işsiz kalacak" dedi. Her grubun yaşanan süreçleri kendince değerlendirerek suçu karşı tarafa yüklemeye çalıştığını ifade eden TÜGİAD Başkanı Yücelen, TÜSİAD'ın dün yaptığı açıklamalarla ilgili şunları söyledi:"Yabancı yatırımcılar içinde bulunduğumuz durumu doğru okuyamaz, doğrudan kaçar. TÜSİAD gibi danışmanlar ordusu olan bir kurum daha somut önerilerle gelemez miydi? Biz TÜGİAD olarak çözüm getiremediğimiz hiçbir konu hakkında bir şey söylemiyoruz. TÜSİAD önemli şeyler söylemiş ama sonuçta daha somut şeyler bekliyoruz. Bunu sadece TÜSİAD için söylemiyorum. Onlar birtakım öneriler de getiriyorlar. Danışman ordusu olan MÜSİAD, TUSKON, TİM'in de somut öneriler sunması gerekir. Bugün 100 milyon liralık bilançoyla batan bir firma ekonomiye 283 milyon liralık yük getiriyor. Bu durumda ihracatı arttırsanız ne olur?"
Önümüzdeki süreçte krediyi geri çağıran bir banka olması durumunda, o bankayı adını da vererek afişe edeceklerinin altını çizen Yücelen, yükselen dövizle ilgili de, Merkez Bankası'nın faizi arttırabileceği sinyalini vermesinin dahi dövizi aşağı çekebileceğini belirtti. Yücelen, 2014 yılının mevcut küresel koşullar altında sıkıntılı bir dönem olabileceğini, etkili önlemlerin zaman yitirmeden alınmasının önemine değindi. ABD Merkez Bankası (Fed) tahvil alımını daha da azaltacağını ve bu aşamada cari açığın iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti.
Uğur Küçük/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...