'Spekülasyonlar bitmiyor dövizde psikolojik oyun var'

'Spekülasyonlar bitmiyor dövizde psikolojik oyun var'

Ekonomi Haberleri

Bülent Gedikli: 'Bankalarımızda sıkıntı yok. Hane halkının döviz yükümlülükleri, döviz varlıklarının altında. Psikolojik oyunlar oynanıyor.'

Piyasaların "faizi artır" baskılarına boyun eğmeyen Merkez Bankası'na Hükümetten tam destek geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, "Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları öncesi döviz kurlarının yükselmesi tesadüf değil. Faiz artışına zorlamaya çalıştılar. Merkez Bankamız, faiz lobilerine karşı durarak, gerçek bağımsız duruşunu ortaya koydu. Bugün MB'nin duruşu, yatırımları arttıran, yatırım ve ihracata dönük büyüme modeli ile uyumlu bir politika. Türkiye, eski Türkiye değil. Medya baskısıyla ekonomi yönlendirilemez" dedi.Faizlerin 1 puan artırılmasının kamu borçlanmasına 1 yıllık faturasının 5 milyar TL olduğunu hatırlatan Gedikli, şunları söyledi: "Sadece kamu değil; konut, taşıt, ihtiyaç kredilerinin faizleri yükseliyor. Faturayı vatandaş ödüyor. Faiz artışının bir diğer sonucu da enflasyondur. Kur artışı ile birlikte fiyatlarda bir defa artış olur. Faiz artışının etkisi ise kalıcıdır. Merkez Bankası'nın 130 milyar dolar rezervi var. Bankalarımızda sıkıntı yok. Hane halkının döviz yükümlülükleri, döviz varlıklarının altında. Ama spekülasyonlar bitmiyor. Neymiş; hane halkı döviz alırsa, kurlar patlar gidermiş! Kardeşim neden döviz alsın hane halkı, döviz borcu yok ki! Psikolojik oyunlar oynanıyor. Ekonominin gerçekleriyle örtüşmeyen komik şeyler bunlar."
Cenk nbsp;Esen/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...