Nail Olpak'tan HSYK uyarısı

Nail Olpak'tan HSYK uyarısı

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 'HSYK tasarısı başta olmak üzere, siyaset alanına müdahale yaklaşımı bitmeli' dedi.

Hükümetin hazırladığı HSYK hakkındaki kanun tasarısına TÜSİAD'ın yaklaşımına, MÜSİAD tepki gösterdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Erzincan şube açılışında yaptığı konuşmada, "Bağımsız ve tarafsız bir yargı mekanizması ile hedeflediğimiz gelişmişlik seviyesine ulaşabiliriz. Özellikle son günlerde ilgili ya da ilgisiz, farklı kesimlerce tartışma konusu yapılan HSYK hakkındaki kanun tasarısı başta olmak üzere, siyasetin alanına müdahale yaklaşımlarından uzak durulmalıdır. Siyasete ve siyasal aktörlere, kendi iç dinamiklerine bağlı işleyecek bir alan bırakmak, hem siyasal meşruiyet ilkesi, hem de siyasal kültürümüzün gelişimi bakımından büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Edindiğimiz nbsp;kazanımlar nbsp;tehlikeye nbsp;atılamaz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve MÜSİAD yöneticilerinin katıldığı Erzincan şube açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Ülkemizde güncel tartışmaların içerisinde bazen resmin tamamını göremiyoruz. Brüksel'de gerçekleştirdiğimiz temaslarda bir defa daha gördüm ki, dünyanın gözü ülkemizin üzerinde. Uzun uğraşlarla elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrarın önemini daha net gördüm. Bu doğrultuda bugüne değin edindiğimiz kazanımları kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmamız kabul edilemez" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...