Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da ölü sayısı artıyor

/ Kaynak: AA
Mısır'da ölü sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği bildirildi.





Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla dün ülke genelinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 24'e yükseldi.
Kaynaklar, Ben Suveyf, Minya, Feyyum, İskenderiye, Dimyat, İsmailiyye, Giza, Nil Deltası,Helvan ve El-Buhayra kentlerinde meydana gelen çatışmalarda 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 58 kişinin yaralandığını ifade etti.
Öte yandan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, bugün başkent Kahire'de 35 cami ve 19 noktada, Giza'da 12 noktada ve ayrıca 24 kentte nbsp;25 Ocak devriminin kutlamalarının yapılacağını açıklamıştı.
İttifak, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıl dönümü münasebetiyle cumartesi gününden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. nbsp;
Mübarek, 18 gün devam eden gösterilerin ardından 11 Şubat 2011'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.
Polis Akademisi'ne bombalı saldırı
Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kamil Salah, Polis Akademisi'ne kimliği belirlenemeyen kişilerce iki adet patlayıcı madde atıldığını, olayda bir kişinin yaralandığını belirtti.
Salah, patlayıcının birinin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
İskenderiye ve Şarkıyye'de gösteriler
Mısır'da darbe karşıtları İskenderiye ve Şarkıyye illerinde gösteri düzenledi.
Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye'de düzenlenen gösteride "Halk rejimin yıkılmasını istiyor", "Şehitlerin hakkını koruyacağız", "Tek yumruk halinde meydanalara geri döneceğiz" gibi sloganlar atılarak, üzerinde "Rabia" işareti bulunan dövizler taşındı.
İskenderiye'de sabahın erken saatlerinden bu yana bütün polis merkezleri, hapishaneler ve güvenlik merkezleri çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, çevre yollar trafiğe kapatıldı.
Öte yandan Nil Deltası'nda bulunan Şarkıyye ilinde de darbe karşıtları insan zinciri eylemi düzenledi. "Rabia" işareti bulunan dövizler taşıyan eylemciler dünkü gösteriler sırasında güvenlik güçlerinin sert müdahalesi nedeniyle meydana gelen ölümleri protesto etti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...