Aziz Yıldırım: Paralel devlet-normal devlet mücadelesi var

Aziz Yıldırım: Paralel devlet-normal devlet mücadelesi var

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu'nda konuşuyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları: Değerli Fenerbahçeliler, değerli arkadaşlar. Ben veda etmiyorum ben buradayım. Bugün konuşmayacaktım ama hepimiz göreceğiz, yaşayacağız. Biz şike yapmadık. Siyasi bir olayın içerisindeyiz. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ın tek farkı hep cumhuriyetin yanında oldu. Bu kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadık. Hepimizin bir düşüncesi vara ama bunu hiçbir zaman kulüp bünyesine sokmadık. Kulübe siyaset sokmadım.
Fenerbahçe Atatürk'ün kulübüdür. Fenerbahçe Türkiye'nin son kalesidir ve bu kale hiçbir zaman yıkılmaz. Bugün gelinen noktada Fenerbahçelilerin ve kamu vicdanının bunun bir şike olayı olmadığını görüyordur.
16 yıl boyunca bu kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadık. Hepimizin siyasi görüşü vardır. Fenerbahçe, Atatürk'ün kulübüdür. Fenerbahçe son kaledir, hiçbir zaman yıkılmaz.
Bu operasyon başladığı günde Fenerbahçelilerin yarısı "Başkan acaba yapmış mıdır" diye düşünmüştür. Ama bugün bütün taraftarlar operasyona inanıyor.
Bugün herkese görev düşüyor. Bugün paralel devlet-normal devlet mücadelesi var. Türkiye'nin tek cumhuriyet olduğunu unutmadan, canımız pahasına bunu korumalıyız.
Türkiye'de tek cumhuriyet vardır, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Paralel devlet veya başka bir şey olamaz. Olursa cumhuriyet çöker, biz buna izin veremeyiz.
Bizim savunmamızı bu süreç kendisi yapmıştır. Bizim haklı olup olmadığımızı Başbakan söylüyor, "Bunlar haklıdır, tezgah kuruldu" diyor.


Veda etmiyorum, hep buradayım. Ben hiçbir yere gitmiyorum. İçeride veya dışarıda olmam fark etmez.


Fenerbahçeli doğdum, Fenerbahçeli öleceğim.


Onursal Başkan olmak istemiyorum. Bu tip konularla kendimizi ve beni yıpratmayalım.


Ben kulübün kapısında bekçi olmaya hazırım.


Bundan sonra ne olacağı konuşuluyor. Kulübün tüzüğü var, ona uygun şekilde devam edilecek.


Dünkü toplantının ertelenme nedeni geleceğe dönük planların yapılmamasıdır. Ben yokken onlar karar verecek.


Türkiye'de amatör şubeleri Fenerbahçe ayakta tutmaktadır. Bunun bedeli her sene 20-25 milyon dolar açık vermektir.


Bizden başka bir kulübün tam olarak vergi ödediğini düşünmüyorum. Ama biz kulüp olarak yayın havuzundan gelir alamıyoruz. Bunun çalışmasını yapıyoruz, gerekli başvuruları yapacağız. Bugün havuzdan çıkarsak yılda 125 milyon dolar alırız. Anadolu kulüplerini düşünerek havuzdan çıkmadık ama bundan sonra çıkabiliriz.


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Fenerbahçe'ye hiçbir katkısı yoktur.


Yayın hakları ve isim hakları serbest bırakılsın.


Fenerbahçe İddaa gelirlerinden de hak ettiği gelirleri alamıyor. Tabiri caizse inek mi sağılıyoruz ama hak ettiğimizi alamıyoruz.


Fenerbahçe'nin bu sezon muhakkak şampiyon olması gerek. Şampiyonluk kulübe güç verir.


Türkiye'de hapiste yatıp yatmamanın bir fonksiyonu kalmadı.


Ben titr peşinde değilim. Fenerbahçe'nin kapısında bekçi olmaya hazırım.


Eurosport Türkiye - Eurosport

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...