Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylıları kızdıracak yorum

Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylıları kızdıracak yorum

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, Sabah'ta yayınlanan röportajda sezonun ikinci yarısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Dilmen'le gerçekleştirilen söyleşi: Fenerbahçe kritik günler yaşıyor… Yargıtay tarafından cezası onanan Başkan Aziz Yıldırım, futbolcularla bir toplantı yapıp Siz sadece ahayı düşünün, şampiyon olun" mesajını verdi. Takım tüm bu süreçten ikinci yarıda etkilenir mi? Antalya'daki kampın son günü kaptan Volkan Demirel'in yaptığı açıklama çok önemliydi… "Zorlu süreçlere alıştık, altından kalkarız" dedi. Gerçekten 3 Temmuz sürecinden bu yana Fenerbahçe, büyük sıkıntılar yaşadı. Başkan, yöneticiler, takım zor günler geçirirken, taraftar onları bir dakika bile olsa yalnız bırakmadı. Kriz dönemlerini oyuncular, teknik heyet, yöneticiler başarıyla geçti. O krizde iki tane Türkiye Kupası alıp, ligi ikinci bitirdiler. Avrupa Ligi'nde de yarı final oynadılar.
CAMİA KENETLENDİ
Sonuçta F.Bahçe camiası yaşananlara üzülmesine rağmen müthiş bir kenetlenme içinde. Takım olarak motivasyonlarının da arttığını görüyorum. İlk yarıda yeni hocasıyla birlikte fazlasıyla görevini yaptı. Yıldırım sadece Fenerbahçe değil, Türk sporuna hizmet eden en önemli isimlerin başında gelir. Tesisleşme, amatörlerdeki başarı... Bu nedenle taraftarı onu bağrına basıyor. Fransa dönüşü sadece taraftarın değil, sporcuların da havalimanına koşması güzeldi. Kulüp bu süreci de atlatır diye düşünüyorum. Başkanın yeniden yargılanma ihtimali olduğu konuşmaları var. Temennimiz yeniden yargılanmada bu dosyanın da olması
KADROSU GENİŞ VE KARAKTERLİ
Fenerbahçe 8 puan farkla ilk yarıyı bitirdi. İkinci yarı bu farkla neler yapar? 8 puanlık fark büyük bir avantaj. Önünde sadece ve sadece 17 maç var. Konsantrasyonunu farklı yerlere götürecek başka bir kulvarda mücadelesi yok. Fenerbahçe, kadrosu geniş ve karakterli bir takım. Avantajını koruyacağını düşünüyorum. Kredisi var... Rakiplerinin ise kredisi olmadığı için kırılgan yapıya sahipler. Fenerbahçe rakiplerinin bugün ve yarın oynayacağı maçların ardından ikinci yarıya Kadıköy'de favori olduğu Torku Konyaspor maçıyla başlayacak. Gözüken o ki 16 hafta kala şu andaki 8 puanlık fark en az olarak kalacak. Galatasaray ile Beşiktaş'ın zor deplasmanları var. Son 16 haftaya girilirken biraz daha zorlu bir süreç bekliyor Fenerbahçe'yi ama şampiyonluk yolunun da mesafesi kısalıyor. Taraftarıyla yüksek motivasyon içinde olan Fenerbahçe'nin yarışta çok avantajlı olduğunu düşünüyorum.
RONALDİNHO İSMİ İŞİ ZORA SOKTU
Beşiktaş verimsiz bir transfer dönemi geçirdi. Önce Ronaldinho ile taraftara bir umut aşıladı. Bu transfer olmadı. Sonrasında da hala ortada bir sürü belirsizlik var. Bu takım ikinci yarı ne yapar? Beşiktaş, Ronaldinho konusunda yapacağı her şeyi yaptı. Dünya Kupası'nda oynayacak bir oyuncu için Beşiktaş ideal bir takımdı. Ronaldinho şu an zayıf ve yerel bir ligde oynuyor. Beşiktaş'a gelmesi kendi açısından da önemliydi. Beşiktaş da maddi imkanları fazlasıyla sundu. Ronaldinho'nun gündeme çok oturması diğer transferlerin hafif kalmasına neden oldu. Bu da tereddüt oluşturdu
İKİSİ DE KAZANARAK BAŞLAMALI
Beşiktaş, Kasımpaşa maçının tekrarı olur ve kazanırsa büyük moral bulacak ve önemli bir puan avantajı sağlayacak ama kazanamazsa işi zor. Galatasaray'ın da Beşiktaş'ın da dirençlerinin kırılmaması için ikinci yarıya iyi başlamaları gerek. Büyük takımlarda, geriye düştüğünüzde fark da yüksek olduğu zaman başarısız sonuçlar oyuncuların ümitlerini kırar, kafalarında lig onlar için biter. O yüzden Beşiktaş'ın da Galatasaray'ın da olmazsa olmaz maçları ilk hafta karşılaşmaları. Yani Galatasaray'ın Gaziantep, Beşiktaş'ın da Trabzon deplasmanından üç puan alması şart.
FIRTINA DIŞARIDA DA ESMEYE BAŞLAYACAK
Trabzonspor Başkanı "Bu takımın iyi bir golcüye ihtiyacı olduğunu çocuk bile biliyor" dedi. Ama lig başlıyor hala bir nokta atışı yapılamadı. Trabzonspor neler yapar ikinci yarıda? Santrfor ihtiyaçları var. Ortalaması 15 gol olan bir oyuncu olmalı. Burak'tan sonra böyle bir golcü bulamadılar. Arayışları devam ediyor. Trabzonspor organize bir takım, üretmekte zorlanıyor. Trabzonspor'un ilk yarıda deplasman maçlarındaki başarısız tablosunu olumlu yönde değiştireceğine inanıyorum. Evinde alacağı puanlarda ise düşüş bekliyorum. Çünkü ligin ilk yarısında evinde abartılı fazla puan aldı, deplasmanda da abartılı puanlar kaybetti.
GALATASARAY'A SOL BEK LAZIMDI ONU DA ALDILAR
Galatasaray Bruma ve Aydın sakatlıklarıyla sarsıldı. İki yeni ismi kadroya kattı. Telles ve Hajroviç. Takıma katkıları ne olur?
Hajrovic yerli mi yoksa yabancı statüsünde mi oynayacak bilemiyorum. Yerli statüsünde alındıysa olumlu bir transfer olarak görebilirim ama yabancı kontenjanındaysa biraz zamana bırakmak gerekir. Galatasaray'ın bir sol beke ihtiyacı vardı. Oyuncuyu çok çok iyi tanımasak da birkaç hafta sonra daha rahat yorumlarız. İhtiyacı şimdilik karşılayacağını düşünüyorum. Alex Telles, 5 orta sahanın solunda oynayacağı için hücum beki olması lazım. Bruma ile Aydın'a 'geçmiş olsun' diyoruz. Genç oyuncular, toparlanırlar. Ama yaşanan hem kulüp hem de kendileri adına büyük şanssızlık. Allah şifa versin bir an önce sahalara dönsünler. Galatasaray'ın sakat Bruma'yı Yiğit'le birlikte Gaziantepspor'a kiralaması çok tartışılıyor. Bu konudaki görüşünüz nedir? Hukuk ve prosedüre uygunsa Galatasaray'ın en doğal hakkı. 6 ay yararlanamayacakları oyuncuyu elden çıkarmak ve yerine yeni bir futbolcu alıp faydalanmak istiyorlar.
KALECİLERİN MAÇI OLUR
Trabzonspor ile Beşiktaş bugün karşı karşıya gelecek. Nasıl bir mücadele bekliyorsunuz? Beşiktaş sakat Sivok dışında hemen hemen tam kadro. Trabzonspor'da Colman ve Bamba yok. İki tane iyi ve formda kalecinin maçı olacak gibi görünüyor. Beşiktaş kalesinde Tolga, Trabzonspor kalesinde Onur'un performansı skoru belirler.
ÜÇ TAKIM ÖNE ÇIKAR
İkinci yarıda hangi takımlar sıçrama yapar? En büyük sıçramayı Antalyaspor'dan bekliyorum. Kadroya başta Semih Şentürk olmak üzere iyi takviyeler yaptılar. İlk yarıda hayal kırıklığı olan Kayseri Erciyes de yükselişe geçecektir. Sıçrama yapacak bir diğer takım ise Beşiktaş olur. (sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...