Planinic'in tarihi basketi, 'haftanın hareketi' seçildi

/ Kaynak: AA
Planinic'in tarihi basketi, 'haftanın hareketi' seçildi

SPOR Haberleri  / AA

Son saniyede 3 sayılık basketle takımına galibiyeti getiren Anadolu Efesli Zoran Planinic'in bu sayısı, Avrupa Ligi tarafından 'haftanın hareketi' seçildi.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'in sahasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 61-60 yendiği maçta kendi sahasından attığı 3 sayılık basketle takımına galibiyeti getiren Zoran Planinic'in son saniye sayısı, Avrupa Ligi tarafından "haftanın hareketi" seçildi. nbsp;Karşılaşmada, İtalyan ekibinden Keith Langford'un bitime 3 saniye kala kullandığı iki serbest atıştan birini sayıya çevirince skor 58-60'a geldi. Langford'ın ikinci atışı kaçırmasının ardından ribaundu alan Planinic, Anadolu Efes yarı sahasındaki üç sayı çizgisinin üzerinden muhteşem bir atış gerçekleştirdi ve bu isabet ile takımının müsabakadan 61-60 galip ayrılmasını sağladı.
- Haftanın MVP'si Krunoslav
THY Avrupa Ligi Top 16 turunda 4. haftanın en iyi oyuncusu (MVP) ise Lokomotiv Kuban'dan Simon Krunoslav oldu.
Takımının Zalgiris Kaunas'ı 80-75 yendiği maçta 34 dakika sahada kalan Hırvat oyuncu, 21 sayı üretti. Skorer oyununun yanı sıra 8 asist, 6 ribaunt, 2 top çalma ve bir blok yaparak 35 puan topladı ve MVP seçildi.
Krunoslav'ın ardından 4. haftanın en iyi performansını Alex Tyus ve Nenad Kristic sergiledi. Maccabi Electra'da forma giyen Alex Tyus, takımının Partizan NIS'i 88-67 yendiği karşılaşmada 16 sayı ve 9 ribaunt alarak 26 puan elde etti. CSKA Moskova'nın Real Madrid'i 85-71 yendiği mücadelede 18 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistlik performans sergileyen Nenad Krstic ise 25 puanla üçüncü sırada yer aldı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...