Bu heykeller hareket ediyor!

Bu heykeller hareket ediyor!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Çinli sanatçı Li Hongbo, ilk bakışta klasik heykeller gibi görünen eserlerini aslında birbirine yapıştırılmış binlerce kat kağıttan yapıyor.

Görünüş olarak mermerden ya da granitten yapılmış büstlere benzeyen eserleri tutup çektiğiniz zamansa, büstler uzayıp esneyerek başka şekillere dönüşüyor. Li, önce binlerce kat kâğıdı birbirine yapıştırarak üzerinde çalışabileceği bloklar oluşturuyor. Bunun ardından keski ve zımparalarla şekillendirdiği kağıt bloklarından yapılan eserler tamamlandığında birer heykel gibi görünüyor. Çinli sanatçı Li Hongbo'nun binlerce kağıt katmanını işleyerek hazırladığı mermer görünümlü esneyebilen heykellerden oluşan "Tools of Study" adlı sergi New York'taki Klein Sun Galerisi'nde sanatseverleri ağırlıyor. Rus yazar Maksim Gorki, Yunan tanrıçası Athena ve Michelangelo'nun David gibi dünyanın en ünlü eserlerini konu alan ve ortalama 7 bin katman kağıdın şekillendirilmesiyle oluşan heykellerin ağırlığı 12 kilogramı geçiyor. Fiyatları 6 bin 500 ile 32 bin 500 ABD doları arasında değişen eserler yoğun ilgi görüyor. (BBC)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...