Avusturya'daki aşırı sağcı baloya protesto: 22 yaralı, 15 tutuklu

/ Kaynak: CHA
Avusturya'daki aşırı sağcı baloya protesto: 22 yaralı, 15 tutuklu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Avusturya'da Yahudi soykırımının anıldığı 27 Ocak tarihinden üç gün önce düzenlenen aşırı sağcıların balosu büyük protestolara sebep oldu.

Avusturya'da aşırı sağcıların geleneksel "Akademisyenler Balosu" büyük protesto olaylarına sebep olurken maddi zararın 1 milyon Euro'yu aştığı açıklandı. 17 gösterici ve 5 polis memurunun yaralandığı olaylarda, 15 kişinin tutuklandığı bildirildi. Yahudi soykırımının anıldığı 27 Ocak tarihinden üç gün önce organize edilen ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapıldığı için büyük tepki toplayan baloyu 6 bin kişi protesto etti. Fransız Marine Le Pen ve Avusturyalı HC Strache gibi aşırı sağcı siyasetçilerin hazır bulunduğu gece Strache'nin lideri olduğu Avusturya Özgürlükçüler Partisi tarafından organize edildi. Balonun düzenlendiği Hofburg Sarayı'nın girişi polis tarafından kapatılırken balo ziyaretçileri salona arka kapıdan giriş yaptı. Ellerinde soykırım kurbanlarının resimleri ve farklı sloganların yazılı pankartlar ile yürüyen göstericilerin protestosuna Kara Blok isimli yüzleri maskeli grubun şiddet eylemleri gölge düşürdü. nbsp;Her yıl ocak ayının son cuması düzenlenen balo büyük tepki alıyor. 2 bin memurun görev aldığı olaylarda, gazeteciler bazı bölgelere can güvenliği gerekçesiyle sokulmadı.
Olaylar hakkında açıklama yapan ırkçılıkla mücadele eden SOS Mitmensch Derneği Başkanı Alexander Pollak, "Cumhuriyetin bir kurumunun aşırı sağcıların bir araya gelmesi için kullandırılmasının birçok insan tarafından utanç olarak değerlendirildiği bir dönemde yaşadığım için mutluyum. Ancak kimse bu durumu taşkınlık yapmak için kötüye kullanmamalı." dedi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...