Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzon'da onbinler kupa için yürüdü

/ Kaynak: DHA
Trabzon'da onbinler kupa için yürüdü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Trabzon'da 30 bin taraftar, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmememesini 'Haksızlığa Karşı Tek Yürek' adını verdikleri yürüyüşüyle protesto etti.

Trabzon'da yaklaşık 30 bin taraftar, Yargıtay'ın şike davasıyla ilgili kararı onamasının ardından 2010-2011 futbol sezonundaki Süper Lig şampiyonluk kupasının kendilerine verilmememesini 'Haksızlığa Karşı Tek Yürek' adını verdikleri yürüyüşüyle protesto etti. nbsp;Trabzon Atatürk Alanı önünde toplanan taraftarlar sloganlar eşliğinde, Türkiye Futbol Federasyonu Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe başladı. 30 bine yakın taraftar 5 kilometrelik güzergah boyunca açtıkları pankartlarda, 'AKP, CHP, MHP Şikebahçeden üstün değilmiş', 'Trabzon Türkiye'den silinmiş', 'Kanarya Fenerasyonu', 'Türk futboluna yıldırım düştü', 'Uyan Türkiyem, temiz futbol istiyoruz', 'Fenerasyon hırsız hakkı mahkemesi', 'Vicdanların rengi sarı-lacivert, hırsızlara teslim olmuş adalet' pankartları açt. Taraftarlar Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören aleyhinde tezahüratlarında bulundu. nbsp;
"ŞAMPİYONLUKLAR ARTIK SAHADA ALIN TERİ İLE KAZANILMASINI İSTİYOR"
Kahmaramanmaraş Caddesi üzerinde taraftarların yürüyüşüne katılan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, minibüsün üzerine çıkarak, konuşma yaptı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ağır dille eleştirerek konuşmasına başlayan Hacıosmanoğlu, şöyle dedi:
"Şike yapıp, tatilden kahramanca dönüp kendi yandaşlarına kendini alkışlatan başkanlardan değiliz. Namuslu Türk futbol paydaşları artık bu manipülasyonları yemiyor bunları çok iyi bilmenizi istiyorum. Kirli insanların ellerini Türk futbolunun üzerinden çekmeleri için gerekeni yapacağız. Türkiye artık şampiyonlukların sahada alın teri ile kazanılmasını isteyen namuslu insanlarla dolu. Bu dava her Trabzonspor sevdalısının namus davasıdır. Trabzonspor sevdalılarının ne kadar güçlü olduğunu tüm dünya biliyor. Ama bizim tek istediğimiz Türk futbolunda adaletin tecelli etmeyişidir. 3 Temmuz Türk futbolunun temizlenmesi için bir milat olabilirdi ama olmadı. Biz dönem dönem sessiz kaldık, dönem dönem konuştuk. Ancak, namuslu insanların eylemlerini dikkate almayanlara hukuk kuralları içerisinde eylemin nasıl olduğunu göstermenin zamanı geldi. Tüm ülkeye bunu nasıl gerçekleştireceğimizi göstereceğiz. Bundan sonraki yol haritamız sadece o teneke parçası olan kupa değil, Türk futbolunun adaletli bir şekilde yönetilmesidir. Bu bizim namus davamızdır. Bu yolda gazamız mübarek olsun."
BAŞKAN HACIOSMANOĞLU FEDERASYON BİNASINA ATKI TAKTI
Konuşmaların ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte taraftarla birlikte federasyon binasına yürüdü. Taraftarlar yürüyüşün ardından geldikleri federasyon binası önünde geniş güvenlik önlemleri altında sloganlar attı. Bu sırada bazı taraftarlar tepki olarak ellerindeki meşaleleri federasyon binasının bahçesine fırlattı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da, polis ekip otomobilindeki megafondan taraftarları taşkınlık yapmamaları için uyardı. Hacıosmanoğlu, daha sonra beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Trabzon'un Ak Partili Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile beraber federasyon binasının kapısına, Trabzonspor kaşkolü astı. nbsp;
"VEBALİNİ ÖDEYEMEZLER"
Hacıosmanoğlu, daha sonra yine taraftarlara seslenerek, İstanbul'da daha geniş çaplı bir yürüyüş yapacaklarını anlattı. Trabzonspor Başkanı, "Bu pisliğin üzerine bundan sonra rahat oturamayacaklar. Federasyon binası kapısına astığımız atkımızda 7'nci şampiyonluğumuz yazıyor. Bugün protestomuz Trabzon'da yapıldı,bundan sonra İstanbul'da olacak. Bizim hukuki sürecimizide bundan sonra çok daha aktif bir şekilde hem içeride dışarıda değerlendireceğiz. Türk futbolu yarın ağır yaptırımlarla karşılaştığında bunun vebalini kimse ödeyemez. Bu adaletsiz düzenin temsilcilerinden bir beklentimiz yok" dedi. nbsp;

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor taraftarlarının namuslu seslerini tüm dünyaya duyurduğunu da ifade ederek, emeklerini çalanların kullandığı laflar için 1 gün sonra savcılığa başvurduğunu anlatırken, "Bugün 'bize kumpas kurdu' dedikleri adalet mekanizmasının temsilcilerine bizim için suç duyurusunda bulunuyorlar. İşlerine geldikleri zaman onlar kumpas kuruyor, işlerine geldiği zaman da şikayet edip gidip orada haklarını arıyor. Biz kimseyi şikayet etmiyoruz. Sadece Allah'ın adaletine inanıyoruz. Biz namusumuzla 2011 yılında alın teri ve emeğimiz ile kazanmış olduğumuz şampiyonluğun, kirli eller tarafından çalınan o kupanın geri verilmesini istiyoruz. Sadece o kupa için değil, adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.


İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN TÜM AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...