TÜBİTAK: Balyoz ve Poyrazköy davalarının kanıtı şüpheli

TÜBİTAK: Balyoz ve Poyrazköy davalarının kanıtı şüpheli

GÜNDEM Haberleri

TÜBİTAK, Balyoz-Poyrazköy davalarının en önemli delili sayılan, Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki hard disklere usulsüz veri aktarımı yapıldığını öne sürdü.

TÜBİTAK, 300'ün üzerinde askerin yargılandığı Balyoz ve Poyrazköydavalarına esas teşkil eden 5 no'lu hard diske, sistem saati geri alınmış bilgisayardan veri aktarımı yapıldığını tespit etti. Balyoz davasında sanık avukatları belgelerin sahte olduğunu öne sürerek belgelerin bulunduğu DVD'nin TÜBİTAK tarafından incelenmesini talep etmişti. Ancak bu talep İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve cezaları onayan Yargıtay tarafından reddedilmişti. 5 no'lu hard diskteki iddialarla açılan Poyrazköy davasına bakan 12. Ağır Ceza Mahkemesi iddiaların araştırılması için TÜBİTAK tarafından inceleme yapılmasına karar verdi.

TÜBİTAK uzmanlarının ön raporundaki en ilginç saptama tarihi değiştirilen bilgisayarda hazırlanan dosyanın hard diske aktarılması oldu. Raporda, 5 no'lu hard diskte yer alan belgelerin sistem tarihi geriye alınmış bir bilgisayardan aktarıldığı tespitine yer verildi. Balyoz davası avukatları söz konusu rapor doğrultusunda Yargıtay Başsavcılığı'na yeniden yargılama talebinde bulunacak.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalar sırasında bulunan 5 no'lu hard disk davanın ana delilleri arasında yer alıyor. Darbe iddialarına esas teşkil eden 'Suga', 'Oraj', 'Sakal' gibi Türk jetinin düşürülmesinden cami bombalanmasına kadar birçok planın yazıldığı belgelerin 5 no'lu DVD'den çıktığı iddia edilmişti. (Kaynak: NTV)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...