Yermuk Mülteci Kampı'nda büyük dram

Yermuk Mülteci Kampı'nda büyük dram

DÜNYA Haberleri

Kamptaki bir grup genç, su, tuz ve baharattan oluşan çorba hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerine ikram ediyor.

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinliler açlıklarını, pişirdikleri su, tuz ve baharat karışımı çorbayla gidermeye çalışıyor. Kamptaki bir grup genç, aylardır abluka altındaki Filistinlilerin açlıklarını biraz olsun dindirmek için harekete geçti. Yıkılan binaların kapı ve pencerelerini kullanarak yaktıkları ateşin üzerine büyük yemek kazanları koyan gençler, daha sonra ateşin çevresinde toplanan ve çorbanın pişmesini bekleyen "sabırsız" misafirlere çorba ikram etti. Gençler, "Yermukluların sıkıntılarını biraz olsun hafifletmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını" söyledi.
Yermuk Mülteci Kampı'nda büyük dram
Kardeşleri ve kendisi için çorba almaya gelen kamp sakini bir çocuk ise "Açlıktan ölüyoruz, bize burada çorba veriyorlar, evde yiyecek bir lokma ekmeğimiz bile yok. Yeşillik alanlardan topladığımız otlarla hatta kaktüs yiyerek ayakta kalmaya çalışıyoruz, kardeşlerim açlıktan ayakta duramaz oldu" diyerek, kamptaki hayat şartlarının zorluğundan yakındı.
Yermuk Mülteci Kampı'nda büyük dram
Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıkla mücadele eden Filistinliler için aralıksız yapılan yardım çağrılarının ardından gıda malzemesi taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı ilk konvoy, 18 Ocak Cumartesi kampa ulaşmıştı.
Yermuk Mülteci Kampı'nda büyük dram
Esed rejiminin abluka uygulayarak gıda ve ilaç girişine izin vermediği Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan dolayı şu ana kadar 63 mültecinin yaşamını yitirdiği kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...