Havada kesintisiz güç

Havada kesintisiz güç

GÜNDEM Haberleri

Savaş uçaklarımız ve filomuza katılan Awacs'lar, artık 'yakıt bitti' derdi yaşamadan istedikleri kadar uzağa uçabiliyor.

Adana İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu 101'inci Havada Yakıt İkmal Filo Komutanlığı, 24 bin feet yükseklikte ve saatte 950 kilometre hızla giderken F-16 ve F-4 savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yaparak Hava Kuvvetleri Komutanlığının uçuş gücüne güç kattı. Savaş uçaklarının kesintisiz uçuş yapabilmesine imkan sağlayan filoda görevli uçaktan, önümüzdeki günlerde Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine katılacak olan havadan ihbar ve kontrol uçağına da (Awacs) test uçuşu sırasında havada başarıyla yakıt ikmali yapıldı. Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Demirel, "Türkiye bu alanda ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte söz sahibidir. Filomuzun görevi savaş uçaklarının havada kalış sürelerini artırarak dünyanın her tarafında uçaklarımızın harekat görevlerini icra etmelerini sağlamaktır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...