Başbakan Erdoğan: 'Yaşadığımız bu fetret de geçer'

Başbakan Erdoğan: 'Yaşadığımız bu fetret de geçer'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık sonrası gelişmelerle ilgili mesajında 'İhanetler eriyip yok olacak' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri Töreni"nde adeta akademik ders verdi. "Medeniyetin özü, aşktır ve o aşktan hasıl olan ilimdir" diyen Erdoğan, "Hastaneler, köprüler, tüneller, konutlar, barajlar, havalimanları yapmak; ekonomiyi büyütmek elbette ki çok mühim. Bütün bunları yaparak, güçlü ve büyük bir ülke inşa edilebilir. Ancak asla ve asla bir medeniyet inşa edemezsiniz" dedi. 44 ciltlik Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nden bahseden Erdoğan, ilmin ve bilimin farklı olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Hani derviş Yunus diyor ya, ilim en başta kendini bilmektir. Bugün birçokları çıkıp, 'böyle bir ansiklopediye artık ne gerek var' diye sorabilir. İnternete giriyoruz, önümüze milyonlarca veri çıkıyor. İnternet bilgi verebilir ama ilim bunun çok ötesindedir. Eşyanın hakikatine vakıf olma yoksa ilim de yoktur." nbsp;17 Aralık sonrası yaşananlara da göndermelerde bulunan Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeni nesil, inanıyorum ki bizden çok daha farklı olacak. Hiç umutsuz olmayacağız. Ecdadımız Moğol, Haçlı istilalarını, Fetret dönemini atlattı; Çanakkale'den, Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmayı başardı. Bütün kitaplarımız yakılsa, bütün kalemlerimiz kırılsa, bütün harflerimiz çalınsa da bizim medeniyetimiz kendi kendisini yeniden inşa etmeyi her seferinde başardı. Aşkı ve özü muhafaza ettiğimiz sürece yine başaracağız. Yaşadığımız fetret gelip geçer, maruz kaldığımız ihanetler hiç şüpheniz olmasın milletin engin feraseti karşısında eriyip gider. Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş, kalbi boş, zihni boş alim müsveddelerini bünyenin virüsü reddettiği gibi reddetmiş ve tarihin çöplüğüne mahkum etmiştir. İlmi iktidar ve bir sihir gibi bir efsunlama vasıtası olarak görenleri bu medeniyet yine reddedecektir. İlmi güç, şantaj, şebekeleşme ve örgütlenme için bir istismar aracı olarak kullananları bu medeniyet hiç kabullenmemiştir. Göreceksiniz yine kabullenmeyecektir. İman, dilde kalmayıp kalbe indiğinde imandır. İlim akla ve gönüle girdiğinde ancak ilimdir. Yunus'un ifadesiyle; dervişlik olaydı taç ile hırka, biz dahi alırdık 30'a, 40'a." Fetret; devlette güzel geçen günlerin duraksamaya uğraması anlamına geliyor. Osmanlı, 11 yıl süren Fetret Devri sonrası cihan devleti olmuştu." Erdoğan, akşam da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Milli İrade Platformu Sivil Toplum Kuruluşları Yemeği'ne oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte katıldı.
nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Yaşadığımız bu fetret de geçer'
31 YILLIK EMEK SEMERESİNİ VERDİ nbsp;
"Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreninde Başbakan Erdoğan'a Kur'an-ı kerîm hediye edildi. 2 bin yazar tarafından 17 bin madde olarak, telif eser şeklinde hazırlanan Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, 44. cildinde tamamlandı. Ansiklopedinin hazırlık çalışmalarına 1983'te başlanmıştı.



nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Yaşadığımız bu fetret de geçer'

3 BOYUTLU HOLOGRAM TEKNİĞİ ŞAŞIRTTI
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Aday Tanıtım Toplantısı ilginç bir olaya sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın yaptığı sürprizle 3 boyutlu hologram tekniği aracılığıyla partililere seslenen Başbakan, "İhanet şebekeleri tarafından hazırlanan saldırılar gölgesinde seçime gidiyoruz. Yaşananları İzmirlilere anlatın. Hizmete hasret kalan İzmir'i hizmetlerimizle kucaklayalım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...