Nöbete gelmeyen bakanlar yandı

Nöbete gelmeyen bakanlar yandı

GÜNDEM Haberleri

Meclis çalışmalarına 'nöbetçi' olmasına rağmen katılmayan bakanlar, Başbakan Yardımcısı Atalay tarafından Başbakan'a iletilecek

AK Parti'nin yıllardır yaptığı 'nöbetçi bakan' uygulamasında aksaklıklar giderilemeyince yeni çözüm yöntemleri gündeme getirildi. Nöbetine gelmeyen bakanlar Başbakan'a şikayet edilecek. AK Parti Grup Yönetimi'nin geçen hafta yaptığı toplantıda, Meclis çalışmalarında her gün 4 bakanın nöbetçi olması uygulamasında yaşanan problemler masaya yatırıldı. Grup yönetimi, bakanların nöbetlerine uymadığı için Meclis çalışmalarında aksamalar yaşandığını hatırlattı. Parlamento ile ilişkileri yürüten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da bulunduğu toplantıda, nöbetçi bakan uygulamasına yönelik sıkıntıya çözüm arandı. Grup yöneticilerince, bakanların Meclis nöbetlerine uyması ve çalışmaları aksatmamaları için birçok defa uyarı yazısı yazıldığı dile getirildi. Grup yönetimin aldığı karar uyarınca bundan sonra nöbetine gelmeyen bakanlar, 15 günlük raporlar halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere Beşir Atalay'a verilecek. Atalay da her Bakanlar Kurulu toplantısında nöbetini aksatan bakanların isimlerini açıklayacak.
Yücel Kayaoğlu/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...