'Bülent Uygun Hoca'yla çalışmayı çok isterim'

'Bülent Uygun Hoca'yla çalışmayı çok isterim'

YAŞAM Haberleri

Necati Ateş: çok uçlarda yaşamam, eşimden ve çocuklarımdan ayrı kalamam. Evimden uzaktaysam ve gidemiyorsam onlar benim yanıma gelir.

Necati Ateş ile Eskişehir'de idman sonrası keyifli bir sohbet yapıyoruz. Örnek aile yaşantısı ve futbol kariyerindeki başarılarının yanısıra, haksızlığa tahammülsüzlüğüyle tanıdığım bir isim Necati Ateş. Gerisini siz okuyun....

Çocukluk hayalin neydi?
Çocukluk hayalimi yaşıyorum. Sokaklarda koşarak, çırpınarak, yara bere izleriyle futbol oynardık. O yaştaki hayalim futbolcu olup iz bırakmaktı. Hala bu hayali yaşamaya çalışıyorum.


Lider sporcular olarak ne tarz misyonlarınız olmalı?
Bizim gibi futbolda başarı elde etmiş önemli oyuncuların aşağıdan gelen genç oyunculara daha çok önem vermesi lazım. Yaşadığımız başarıları onlara aktarmak için.


Elimden tuttu, örnek aldım diyebileceğin kimseler oldu mu futbol kariyerinde?
Avrupa'da UEFA kupası kaldırmış, dünya kupasında 3. lük yaşamış oyuncularla ben oynadım. Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Ergun Pembe gibi. Milli takımlarda Gheorghe Hagi ile, Türkiye'nin en büyük teknik direktörü Fatih Terim ile, Gerets ile çalıştım. Ben çok şanslıydım. Çok önemli, çok değerli teknik adamlarla çalıştım.


Çalışmadığın ama bir gün çalışsak keşke dediğin bir teknik direktör var mı? Varsa kim?
Şöyle diyebilirim, Bülent Uygun Hoca'yla gerçekten çalışmak isterim.


Katar yolları gözüküyor mu?
Olur, olmaz, bu işler kısmet işi. Çok oyuncu var burada, Servet olsun, Erman olsun Bülent hocayla çalışanlar; 'Tam senlik bir hoca, çalışsan farklı olur" diyorlar. Kısmet olmadı, belki orada kısmet olur bilemiyorum.


İyi bir aile hayatının olması, bir futbolcu için ne kadar önemli ? Senin eşin, çocukların spordaki başarında etkili oldu mu?
Sadece spora değil, herşeye çok iyi bir etki bence. Ahlaki yaşamaya etki, sosyal hayata etki, yatırımına etki, ileriki hayatında rahat yaşamana etki.


Eşiniz kıskanç mı?
Değil, ben de zaten çok uçlarda yaşayan bir insan değilim. Eşimden ilk defa bu kadar ayrı kaldım, ailemden çocuklarımdan ayrı kaldım. İspanya'da, Antalya'da ve İstanbul'dayken de yanımdalardı. Eşimin işinden ve çocuklarımın okulundan dolayı böyle bir mesafe oldu. Ama her hafta ben gidemezsem onlar geliyor. Onlar gelemezse ben gidiyorum.


Maça geldiklerinde farklı hissediyor musun? Etkileniyor musun?
Maça gelseler de gelmeseler de varlıkları zaten beni için her zaman farklı bir motivasyon. Maçlarda yüzüğümü hiç çıkarmam, her zaman gol attığımda da öperim. Onların bana verdiği güç benim için çok önemli.


Kariyerinde ümitsizliğe kapıldığın bir dönem oldu mu?
İspanya'dan döndükten sonra Antalya'ya gittiğimde kötü bir durumdaydım. Tabii ki benim de böyle bir dönemim oldu. Ama işte orada aile kavramı devreye giriyor. Düşünüyorsun tek başına değilsin, yıkılmamalısın. Kendinden eminsen sallandığın zamanlar oluyor ama yıkılmıyorsun. nbsp;


Nasıl müzikler seversin, futbol dışında da biraz tanıyalım Necati'yi.
Türkü de dinlerim, Türkçe müzik de, yabancı müzik de dinlerim, hip-hop da dinlerim. Maçlara giderken hep müzik dinliyorum.


En son hangi filmi izledin?
Her gün 3 tane film izliyorum. Şu an dizi seyrediyorum. 'Person of İnterest'i izliyorum. Onu bitirdim.


Hobi olarak yaptığın başka sporlar var mı?
Araba kullanmayı seviyorum. F1 izlemeyi seviyorum. Amerikan futbolu ve NBA izlemeyi çok seviyorum. Hep futbolun içinde olup aklımı futbolla da doldurmak istemiyorum.


Çocukların futbolcu olsun ister misin?
Onlar isterse isterim. Onları izlemek isterim. Büyük oğlum Galatasaray'da şu an altyapıda oynuyor.


Eşin seviyor mu futbolu?
Benimle 12 yıldır evli olunca ister, istemez seviyor.


Evlilik öncesi de sever miydi?
Yok benle olan bir sevgi. (Gülüyor...)


Nasıl tanıştınız?
Arkadaşlarımız vesilesiyle. 13 yıldır tanışıyoruz. 12 yıldır da evliyiz.


Tanıştığınız gün evleneceğinizi düşündün mü?
Hiç kimse inanmadı sanırım. Evlenebileceğimi düşünmüyordum. Bir bakmışım 2 sene sonra evlendik.


'Bir sporcu sporuyla tanınmalı' diyorlar. Oysa bazen sporcular spor dışında da konuşmak istiyor. Sence de böyle mi ?
İnsan özgürlüğünü konuşabilmeli. Sporcu demiyelim ona, insan diyelim. İnsan inandığı herşeyi konuşabilmeli. Biz müslüman bir ülkede yaşıyoruz ama bazen müslümanlığının bile yaşayamadığı noktalar oluyor insanların. Herkes özgürce herşeyini yaşıyabilmeli. Önyargılı davranmamalı insanlar. Yanlış yapanı soyutlamamalı, çok doğrucu diye de bir insanı yargılamamalı.


Hayatta en önem verdiğin değerler neler?
Dürüstlük. Dostluk önemlidir ama dostunla bile dürüstlüğü yaşıyamıyorsan, o senin için dost değildir. Ben dostlarımın iyi günlerinde yanında olmayı sevmem. Ama kötü günlerinde olmayı severim. O zaman herkes yanlarında olmayacak çünkü.


Haksızlığa hiç tahammülün yok biliyorum, bu sebeple sorun yaşadığın oldu mu kariyerinde, hayatında?
Çok sorun oluşurdu, hatta Galatasaray'dan ayrılmamda da bir sebepti. Ama haklıysan dönüp dolaşıp o hak seni buluyor. Yarım kalmış bir işin varsa onu tamamlamana sebep oluyor. Haksızlığa uğrayan insanlar da var ama dönüyor dolaşıyor hak yerini buluyor. Beni ben yapan bu huyumdur. Başkasına bile bir haksızlık yapıldığında tanıdığım sevdiğim bir insansa orada bile çıkar fikirlerimi söylerim, susmam.


Örnek aldığın insanlar var mı hayatta?
Çok iyi paralar kazanıp da çok kötü durumlara düşen oyuncular var. Onları görüp de kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum. Her insanın kaybedecek bir şey vardır. Maddi anlamda manevi anlamda olsun, kaybedecek çok şeyimiz var aslında ve kaybetmemek için mücadele etmemiz gerekiyor.


Burcu ÇETİNKAYA/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...