'Avrupa ekonomik krizdeyken Türkiye güç biriktirdi'

'Avrupa ekonomik krizdeyken Türkiye güç biriktirdi'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD'ın 'Güçlü Dış Politika' toplantısında konuştu.

Dışişleri Bakanı, Ahmet Davutoğlu MÜSİAD'da iş adamlarına konuşma yaptı. Davutoğlu, Türk ekonomisindeki istikrara değinirken,"Avrupa ekonomik krizdeyken Türkiye güç biriktirdi" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği 'Uluslararası Gelişmeler Işığında Türkiye-2014' konulu toplantıya Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu konuşmacı olarak katıldı. Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik olarak ulaştığı başarıların Osmanlı'dan bu yana ilk kez yaşandığının altını çizdi. nbsp;Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar; nbsp;İstikametimiz değişmez, özgüvenimiz sarsılmaz ise 50 yıl sonra bütün bu olaylar hatırlanmayacak. 1 yıl boyunca hiç bir eve şehit acısı düşmedi. 30 yıl sonra da bu böyle hatırlanacak. 14 Mayıs 2013'te IMF ile olan borçlar sıfırlandı. Bu Osmanlı'dan bu yana ilk defa yaşandı. Kardeşliğimizin pekişmesi ve dış borçların ödenmesi 30 yıl sonra da anılacak. Başı dik olmanın şartı borçlu olmamaktır. Türkiye Cumhuriyeti geleceğe yeni bir ufukla bakmaya başladı. Tanzimattan bu yana hiç bir 10 yıl yoktur ki son 10 yılda geliştiğinden daha fazla gelişmiş olsun. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun dış ticaretimizin bu kadar geliştiği başka bir dönem yoktur. Avrupa ekonomik krizdeyken Türkiye güç biriktirdi. Bugün bizi krize sokmaya çalışanlar Türkiye'nin geldiği noktayı örtmeye çalışıyor' dedi.
Ahmet Davutoğlu'ndan eşiyle ilgili 28 Şubat anısı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 28 Şubat sürecinde eşiyle ilgili bir anısını paylaştı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu MÜSİAD'ın Dış politika panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu yaptığımız reformlarla Türkiye'de her kesimin özgürlüğüne kavuşmasını sağladık." dedi. ve eşiyle ilgili bir anısını anlattı.
"EŞİME HAKARET EDİLMESİN DİYE KAPIDA BEKLEDİM"
"Yaptığımız reformlarımızı biz kendi halkımız için yaptık. 28 Şubat hepimiz için bir zulümdü. Ben Prof iken eşimin ihtisas sınavında kapıda bekledim. Birisi hakaret etmesin bir şey olmasın diye. Bu dediğim sene 1999. Çok uzak değil. Başı açık başı örtülü bir şekilde artık herkes rahatça işe gidebiliyor, meclis'e girebiliyor. Hepimiz için özgürlüğü teminat altına alacak bir yapılanma olmalı. Çözüm sürecinin olduğu bir dönemde hala bazı çevreler Türkiye'yi yasakçı bir ülke gibi tanıtmanın derdinde." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...