'TUSİAD paralel darbeyi destekler gibi konuşuyor'

'TUSİAD paralel darbeyi destekler gibi konuşuyor'

Ekonomi Haberleri

Bakan Fikri Işık, 'TÜSİAD demokrasinin yanında olmalı, demokrasiye operasyon yapanların yanında değil' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Bu tavır, Türkiye'deki bir paralel darbe girişimini destekten başka bir şey değil" dedi. nbsp;Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin açılışı için kente gelen Işık, TÜSİAD'ın tarihinde hiçbir zaman Türkiye'de demokrasiden yana olmadığını savundu. Işık, şunları söyledi: "Türkiye'de iktidarların demokratik yollardan seçilme sürecine ve demokratik yollardan değişme sürecine maalesef TÜSİAD, bugüne kadar güçlü destek hiç vermedi. Gazete ilanlarıyla hükümet değiştirildiğini, darbecilere nasıl alkış tutulduğunu biliyoruz. Postmodern darbelerin TÜSİAD tarafından nasıl desteklendiğini biliyoruz. Bugün de maalesef TÜSİAD Başkanı'nın gösterdiği tavır, Türkiye'deki bir paralel darbe girişimine destekten başka bir şey değil. Ülkenizde 4-5 yıldır bazı dosyalar bekletilir de seçime 3 ay kala hükümeti düşürmek için yargı, emniyet eliyle bir operasyon düzenlenirse buna ilk karşı çıkması gereken TÜSİAD olmalıydı. Bu beyefendilere söyleyeceğimiz söz; demokrasinin yanında olmalarıdır, demokrasiye operasyon yapanların yanında olmamalarıdır." nbsp;Son günlerde döviz fiyatlarının arttığına işaret eden Işık, dövizin özellikle ABD kaynaklı dalgalanmayla yükseldiğinin belli olduğunu ancak bu çıkışı körükleyen bir sürece TÜSİAD'ın da destek verdiğini öne sürdü. Yılmaz'ın, "Bu ortamda Türkiye'ye yatırımcı gelmez" iddiasına da değinen Işık, şunları kaydetti: "Ne olacaktı? Bırakacaktık, bunlar seçime 3 ay kala o operasyonları yapacaktı, Türkiye'de hükümet düşecekti, siyasi istikrarsızlık olacaktı, faizler yükselecekti, yatırım, üretim ortamı azalacaktı. Bu ülke yine faizcilerin cenneti haline mi gelsin? Rahmetli Sakıp Sabancı 'Holdingimin kazancının yüzde 58'ini üretim dışı gelirden elde ediyorum. Bu beni utandırıyor' demişti. Herhalde o günleri özleyenler var." Işık bütün bu olanlara rağmen Türkiye'nin yabancılar açısından stratejik iş birliği yapılmak istenen bir ülke olduğunu kaydetti. AA

Dünyaya Türk markası otomobil nbsp;ihraç etmek istiyoruz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa'da otomotiv test merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda nbsp;süreci hızlandırma kararı aldıklarını söyledi. Işık, "İnşallah en hızlı şekilde otomotiv test merkezi de hayata geçerse yerli otomobil üretilmesinde en önemli eksikliklerden birini gidermiş olacağız. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ; bu bölge inşallah bir yerli otomobil markasının da çıktığı bölge olacak. Arzu ediyoruz ki bir Türk markası dünyaya ihraç edilsin" dedi. nbsp;Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin de açılışını yaptı. Yaklaşık 27 milyon lira yatırımla hayata geçirilen merkez, geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek. Çocuklar bu merkezde deney yaparak yenilikleri öğrenme imkanı bulacak.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...