Yıldız: 'Enerji maliyeti arttı, vatandaşa bedel ödetiliyor'

Yıldız: 'Enerji maliyeti arttı, vatandaşa bedel ödetiliyor'

Ekonomi Haberleri

Taner Yıldız, 17 Aralık sürecinin 'enerji maliyetlerini' artırdığını belirterek, 'Bedeli vatandaşa ödetmeye sıkılmıyor musunuz' diye sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık sürecinin "enerji maliyetlerini" artırdığını belirterek, "Bedeli vatandaşa ödetmeye sıkılmıyor musunuz" diye sordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği tarafından yürütülen Enerji Verimli Sanayi Projesi, Bakan Yıldız'ın katılımıyla Konya'da start aldı. Proje kapsamında 10 yılda ülke ekonomisine 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu sağlanması ve işletmelerin faturalarının yüzde 30 azaltılması hedefleniyor. Toplantıda konuşan Yıldız, sanayiciye bir de müjde verdi. Yıldız, "Sanayi sektöründe enerji verimliliğini artırıcı projeler, yatırımın yapılacağı bölgeye bakılmaksızın, 5. bölgede teşviklerinden faydanalacak" dedi. 17 Aralık operasyonlarına da değinen Yıldız, yaşananların enerji maliyetlerini artırdığına dikkat çekti. Yıldız, "Halkımız bunların hepsini görüyor. Dolar paritesi 2,32'lerde, euro 3,13'te. Bunu yapanlara 'bedelini vatandaşa ödetmeye sıkılmıyor musunuz?' diye sorabiliyor muyuz. Buna müsaade etmeyiz. Yatırımlara devam edeceğiz. Önümüzdeki ayda çok önemli bir yatırımı açıklayacağız" diye konuştu.
Cenk Esen/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...