Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzzet Yıldızhan'dan olay sözler!

İzzet Yıldızhan'dan olay sözler!

MAGAZİN Haberleri

Ünlü türkücü İzzet Yıldızhan çocuklarının anneleriyle gerginliklerin yaşanabildiğini bir defasında tokat yediğini de itiraf etti.

Yeni albümüm heyecanını yaşayan Yıldızhan, uzun bir çalışma sürecinin ardından yeni şarkılarını dinleyicileriyle buluşturdu. Özel hayatına dair de konuşan Yıldızhan, iyi bir aile babası olduğunu, babalığın hakkını verdiğini, iyi bir eğitim için çocuklarına tokat atmanın çok da büyütülecek bir şey olmadığını anlattı. Yıldızhan, çocuklarının anneleriyle de zaman zaman her ailede olabileceğini savunduğu gerginliklerin yaşanabildiğini bir defasında tokat yediğini de itiraf etti.


Zor koşullarda yetişmiş, kötü bir çocukluk geçirmişsiniz. Geçmişe dair en büyük eksikliğiniz nedir?
Babamı görmemek, baba sevgisi tatmamak. Ben bir yaşındayken babam vefat etmiş. Neler yaşadım, ne eksikliklerim oldu ama bunun gibi acı yok. Mutluluk çevremde kalkan oluştursun, aklınıza gelebilecek bütün güzellikler benimle olsun, baba sevgisinin ne olduğunu bilmediğim için hep bir yanım eksik. Bu yüzden çocuklarımla vaktimi hep sarılarak geçiriyorum. Onları bu sevgiden mahrum etmemek için büyük gayret gösteriyorum.


ÇOCUKLARIMIN ANNELERİ ÇALIŞSIN İSTEMEM
Bir röportajınızda erkeğin egemenliğini, öncelikli olduğunuzu savunmuşsunuz. Bu fikrinizi destekleyen gerekçe nedir?
Bizim oralarda durum böyle. Her anne-baba erkek çocuğu olsun ister. Baba ne derse o olur. Baba olursa aile daha güçlü olur. Ben de böyle yetiştiğim için böyle düşünüyorum. Ama bu artık toplumuzda böyle değil. Kadınlar şimdi söz ve iş sahibi. Ben mesela çocuklarımın annelerinin çalışmasını istemem. Ben çalışıyorum yeter. Kendi işimin başına geçsinler ama başka yerde çalıştırtmam. Herkes beni eleştiriyor bu yüzden. Ama ben herkese saygı duyuyorum. Onlar da bana saygı duysunlar.


Kadına şiddeti nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kesinlikle şiddetle kınıyorum.


Hiçbir kadına şiddet uyguladınız mı?
Bir erkek, "Şiddet uygulamadım" derse yalan söyler. Sadece şiddet algısı kişiden kişiye değişir. Her insan, ilişkilerinde belirli evrelerde tatsızlıklar, sorunlar yaşar. Çocuklarımın annesiyle yirmi iki yılım geçmiş. Tabii ki bizim de sorunlarımız oldu. Yeri geldi tokat da attım. Bir insanla hayatı paylaşıyorsun. Zaman zaman ters düştüğümüz konularda birbirimizi itmişizdir de, tokat da atmışızdır. Tokatı da şimdi şiddetten mi sayalım?


'ŞİDDET ALGISI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR'
Tokadı bir şiddet unsuru olarak görmüyor musunuz?
Hayır. Tokadı ben şu an eğitimi için çocuğuma da atıyorum. Bu benim için yadırganacak bir durum değil.


Sizin şiddet algınız nedir peki?
Şiddet bence bir erkeğin evdeki insanlara karşı olan sorumluluğunu bilmemesi, alkol ve uyuşturucu kullanması, sapkın hayat tarzını ailesine yansıtmasıdır. Ben sorumluluklarımın hepsini yerine getiriyorum. Sadece anlaşamadığımız ve zıtlaştığımız bir konu yüzünden bir tokat atıyorum. Şiddet mi bu? Bence bu bütün ailelerde olmuştur. Her ailede bir kadın tokat atmış veya tokat yemiştir. Bazen şiddet ve kırgınlıklar sevginin pekişmesi bile oluyor.


'ÇOCUKLARIMIN ANNESİ BANA TOKAT ATTI'
Erkek egemen geleneği savunan biri olarak bir kadın size tokat atsa tavrınız ne olurdu?
Çocuklarımın annesi attı zaten. Hem de çeneme vurdu. Böyle bir şey beklemiyordum açıkçası. Çok şaşırmıştım. Ellerini tuttum ve "Sen bana nasıl vurursun?" dedim. O da, "Sen bana neden vuruyorsun?" dedi. Bunları anlattığıma da şaşırmayın. Bu toplumda yetiştim ben. Bunlar gerçeklerimiz. Kim yaşamadım diyorsa yalan söylüyordur. Ben tüm içtenliğimle doğruları söylüyorum.HABERTÜRK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...