Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler'

'Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler'

Politika Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul ilçe adaylarını açıklıyor. Başbakan Erdoğan: Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, İstanbul belediye başkan adayları tanıtım törenine yaptığı konuşmada, "Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler" dedi.İşte Başbakanın konuşmasından satır başları...Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkanlaırımızın hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Yeniden aday olan arkadaşlarımıza ilk kez adaya olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. İstanbul çok farklı bir bahara hazırlanıyor. Bizim için her gün yeni bir gündür. Biz her dem yeniden doğan gönül neferleri gönül fatihleriyiz. Biz asırlardır devam eden bir yürüyüşün mirasını devraldık. Asırlarca devam edecek bir kutlu yürüyüşün neferleri olarak son nefesimize kadar hizmet üreteceğiz. İstanbul sadece bir şehir değildir. istanbul hakikati olan felsefesi olan bir şehirdir. İstanbul medeniyetler inşa edecek birikimi olan bir şehirdir. İstanbul gönüllerin başkentidir. İstanbul'a hizmetkar olmak öyle bir makamdır ki bu makama erişmek için İstanbul'un havasını teneffüs etmek gerekir. Gönüller fatihi olmanın ne anlama geldiğini bilmeyenler İstanbula hizmetkar olamazlar.İstanbul'da sadece Batı'ya bakanalar sadece Doğu'ya bakanlar yanılır. İstanbul kucaklayan, kuşatan şehirdir. İstanbul tüm sakinlerine eşit mesafede durabilen bir şehirdir. İstanbul bir karma, melez, yapay bir toplama şehir değildir. Yani İstanbul omurgalıdır.İstanbul her rüzgar karşısında eğilen değil rüzgara yön veren bir şehirdir. nbsp;
İstanbul zaman zaman İstanbul'un tuhumu tanımayana başkanalara şahit oldu. O kötü dönemler ve yaşananlar geride kaldı. Bir çok projeyle İstanbul'un çehresi değişti. İstanbul AK Parti yönetiminde şanına yakışır şekilde hizmetle buluştu. İstanbul'un sadece çehresi değil istikbali ve medeniyeti de değişti.İstanbul susuzdu İstanbul hava kirliliğinden geçilmiyordu. Biz geldik İstanbul'a temizlik geldi. Biz geldik İstanbul yeşillendi. Biz geldik İstanbul'u tertemiz hale getirdik.Biz geldik İstanbul suya kavuştu. Ve dağları delerek İstanbul'u suyla buluşturduk. CHP'li yerel yönetici güya yağmur bombaları atarak su getirecekti. Olmadı. Çünkü CHP zihniyeti olan yer kuraktır, kirlidir. Eserleri gördünüz, toplu taşıma gördünüz.153 yıllık hayali gerçekleştirdip Marmaray'ı hizmete sunduk. İstanbul'a zaman zaman İstanbul'u anlamayan başkanlara tanık oldu. İstanbul'un o zamanlar nasıl bir zulme uğradığına siz şehit oldunuz.Dünya'nın en temiz şehirlerinden biri olarak İstanbul ilan edildi.Bir taraftan denizin altından, bir taraftan 180 kilometre öteden dağları delerek su getirdik.İstanbul'u CHP'den aldığımızdan beri kimseye bir daha teslim etmedik.Yerel yönetimle, merkezi yönetim birleştikten sonra daha da diyecek birşey kalmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...