Van'dan Suriye'ye insani yardım

/ Kaynak: AA
Van'dan Suriye'ye insani yardım

YAŞAM Haberleri  / AA

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Reyhanlı ilçesine 6 tır un gönderdi.

Van Sağlık Müdürlüğü karşısındaki alanda un yüklü tırların Suriye'ye uğurlanması amacıyla tören düzenlendi. İHH gönüllüsü Hayati Beyde, törende yaptığı konuşmada, Suriye'den her gün açlıktan ve soğuktan yaşamlarını yitirenlerle ilgili haberlerin gelmeye devam ettiğini söyledi.İnsanların en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını, Van halkının yardımlarıyla da Suriye halkının yanında olmaya devam ettiğini ifade eden Beyde, kötü günlerinde yanlarında olmanın hem insani hem de islami bir görev olduğunu belirtti.Beyde, Van halkının 7'den 70'e el ele vererek Suriyeli kardeşlerinin yanında olmaya çalıştığını kaydederek, şunları söyledi:"Hali hazırdaki 6 tırda 150 ton un, önümüzdeki günlerde göndereceğimiz 1 tırda ise battaniye ve yatak yer almaktadır. Göndereceğimiz un, Reyhanlı'da bulunan 170 bin ekmek çıkarma kapasitesine sahip İHH fırınında, Suriyeli sivil halka, Suriye sınırları içinde bulunan yerleşkelerde dağıtılmak suretiyle kullanılacaktır. Suriyeli mağdur ve aç kardeşlerimize yardımını esirgemeyen tüm Van halkına teşekkürü bir borç biliyoruz."
Daha sonra aralarında İHH Van Temsilcisi Halil İbrahim Çinkılıç'ın da bulunduğu gönüllüler, dualarla tırları Hatay'ın Reyhanlı ilçesine uğurladı.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...