Binali Yıldırım yemek kuyruğuna girdi, minibüs şoförü oldu

/ Kaynak: İHA
Binali Yıldırım yemek kuyruğuna girdi, minibüs şoförü oldu

Politika Haberleri  / İHA

AK Partili Binali Yıldırım İzmir'de işçilerle yemek kuyruğuna girdi, minibüs kullandı.AK Partili Milletvekili Ali Aşlık da türkü söyleyerek muavinlik yaptı

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın İzmir'in Kemalpaşa ilçesini ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. Yemekhanede işçilerle yemek kuyruğuna giren Yıldırım minibüs de kullanırken, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da türkü söyleyerek muavinlik görevini üstlendi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kemalpaşa ilçesini ziyaret etti. Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolundaki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Dikka vana ve vana döküm fabrikasını ziyaret etti. Yemekhanedeki işçilerin yanına yönelen Yıldırım, yemek sırasına girdi. İşçilerle sohbet ederek yemek yiyen Yıldırım, istihdam artırıcı işlerin altında imzalarının bulunduğunu, projeler arasında yine istihdama yönelik projeler bulunduğunu söyledi.

YOLLARIN KRALI BİNALİ YILDIRIM
30 Mart günü İzmirlilerin karne vereceğini belirten Yıldırım, "Dün yavrularınız karnelerini aldı. Bizde seçim günü karnemizi alacağız. Mevcut Başkan Kocaoğlu da karnesini alacak, biz de alacağız. Bu karneyi İzmirliler verecek. Biz hem ödevini yapan, hem de dersimizi çalışan adaylar olarak karşınızda olacağız. Biz karşınızda mazeret sıralayan adaylar olmayacağız. Biz görev insanıyız. Nerede vatandaşın işi varsa biz oradayız. Güzel İzmir'e hizmet etmek benim için en büyük şeref ve bahtiyarlıktır" diye konuştu.

Dışarıda yapılması planlanan ancak yağış nedeniyle Kemalpaşa Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya da katılan Yıldırım, "Yolların kralı Binali Yıldırım" sloganları ile karşılandı. Çok sayıda partilinin sevgi gösterileri arasında kürsüye çıkan Yıldırım, "Yolların kralı olmaz, kuralı olur" dedi. Coşku karşısında heyecanlandığını belirten Yıldırım, İzmir'e girmeden önce Kemalpaşa'da konakladığını ve çok özel bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

KASIMPAŞA EN ÖNEMLİ İLÇELERDEN
Kemalpaşa'nın üreten ve İzmir'e katma değer sağlayan en önemli ilçelerden biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgesi Kemalpaşa'da. İstenen şekilde gelişememiş. 2011 seçimlerinde ziyaret ederken organize sanayiye gittik. Orada söz verdik. Seçimlerden sonra Meclis'te ilk işlerimizden bir tanesi Kemalpaşa Organize Sanayi'nin sorunlarını çözecek kanunu çıkarmak oldu. Üretim ve çalışan sayısı arttı. Bir insanın evine ekmek götürmesinin, iş ve aş sahibi olmasının bir parçası olmak kadar onurlu, gururlu bir şey yok. 30 Mart'ta seçimler olacak. Başkan adayımız Arif Uğurlu, Kemalpaşa'ya uğurlu gelecek inşallah. Hem genç, hem çalışkan hem de uğurlu başkanınızı seçmeye hazır mısınız? Burada yaşayan 100 binin üzerinde hemşehrimizi ziyaret edip, yapılan hizmetleri ve yapacaklarımızı anlatın."

İZMİR 15 YILDIR BU HİKAYEYİ DİNLEDİ
Seçimden seçime ortaya çıkan "Biz İzmirliyiz" söylemlerinden uzak durulması gerektiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu hikayeyi İzmir çok dinledi. 15 yıldır dinliyor. Derle topla bir elin parmakları kadar hizmetleri yok. Kemalpaşa Belediyesi'nde borç var. Kemalpaşalılar, ne yaptın, bize hangi hizmeti yaptın da borçlandın diye soracak? Biz Kemalpaşa'ya bölünmüş yol yaptık. Bölünmüş yolu Ankara yoluna da bağlıyoruz. Sıcak asfaltla kaplayacağız. Bununda çalışmasını başlattık. Organize sanayiden Turgutlu'ya kadar tren yolu yaptık. 3 milyon metrekarelik lojistik merkezi kuruyoruz. Tamamlandığında 5 bin kişi burada çalışacak. Daha bitmedi, eften püften projeler anlatmıyorum. Hepsi trilyonluk projeler. Bir başka projemiz de hiç uzağa gitmeyin, İzmir'den Uşağa giden yolun birkaç yıl önceki hali o zaman nasıldı, şimdi nasıl? İstanbul'dan İzmir'e otoyol yapıyoruz, tüneller yapılıyor. Viyadük ve tüneller yapılıyor. O otoyolda geliyor, Kemalpaşa'ya bağlanıyor. Diğer proje Ankara'dan çıkıp İzmir'e gelen yüksek hızlı tren projesi. Afyon'a kadar ihalesi yapıldı. Şimdi de İzmir'e girmeden en yakın durağı Kemalpaşa olacak. Bunları üst üste koyduğunuz zaman 50 katrilyon lira ediyor. Hizmet böyle olur, hizmetin adı budur. Bunların hepsi yapıldığında, başlamış işlerden söz ediyorum, yapacaklarımızdan söz etmiyorum. Onları gün geldiğinde birer birer dinleyeceksiniz. Bizim iş yapmakla ilgili hiçbir derdimiz yok. Bizim işimiz insan. Biz bu anlayışla çalışıyoruz. İnsana hizmet aynı zamanda ibadettir. İkincisi verilmeyen hizmetten büyük köy olmaktan bıktık diyor, aynen öyle. Buranın başka projesi de Yiğitler Barajı'dır. Bu barajı da başlayıp bitirmek inşallah bize nasip olacak. Buraya soğuk hava deposu yapacağız dediler, var mı? yok Çok amaçlı spor salonu var mı? Yok. Üniversite dediler, hak getire. Bunlar hep söylerler. Ama unutmadı Kemalpaşa ve size iyi bir karşılama yapacak."

Toplantının ardından Kemalpaşa Otobüsçüler Kooperatifi ziyaretine minibüs kullanarak giden Yıldırım kaptan koltuğuna otururken, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da türkü söyleyerek muavinlik görevini üstlendi. Minibüsü kooperatife ait tesise kadar kullanan Yıldırım, araçta AK Parti Başkan Adayı Arif Uğurlu'dan bilgiler aldı. Yıldırım, otobüsçülerin alkışlarıyla karşılandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...