Beşar Esad'dan kadın ve çocuklar izin

Beşar Esad'dan kadın ve çocuklar izin

DÜNYA Haberleri

BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Suriye yönetiminin, kadın ve çocukların Humus'tan ayrılmasına an itibarıyla izin verdiğini bildirdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Suriye yönetiminin, aylardır kuşatma altında olan Humus'un eski mahallesinden, kadın ve çocukların ayrılmasına an itibarıyla izin verdiğini bildirdi. Cenevre'de devam eden Suriye görüşmelerinin 3. gününün tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen İbrahimi, "Suriye yönetimi, kadın ve çocukların Humus'un eski mahallesinden ayrılmasına an itibarıyla izin verdiğini bize bildirdi. Konuyu Suriye'deki ekiplerimizi bildirdik. Yarından itibaren kadın ve çocukların ayrılabileceklerini umut ediyorum" dedi.

Suriye yönetiminin, diğer sivillerin de Humus'tan ayrılmasını kabul ettiğini ancak bunun için kentte yaşayan sivillerin listesini talep ettiğini söyleyen İbrahimi, "Bu kişilerin silahlı gruplardan olmadığını görmek istiyorlar" diye konuştu. BM Temsilcisi İbrahimi, Humus'taki silahlı grupların da kendilerine, kente yardım taşıyacak yardım örgütlerine herhangi bir saldırı düzenlememe sözü verdiklerini belirterek "İlk yardım konvoylarının yarın Humus'a girmesini umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...