Başbakan'dan paralel yapıya rest: Elinizde ne varsa açıklayın

Başbakan'dan paralel yapıya rest: Elinizde ne varsa açıklayın

GÜNDEM Haberleri

Başbakan'dan paralel yapıya rest: "Utanmadan sıkılmadan şantaj yapıyorlar. Elinizde ne varsa açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce Ankara adaylarını takdim ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenmiş, "İstanbul adayının dosyasını açıkla, yoksa ben açıklayacağım" diye seslenmişti. Kılıçdaroğlu da, "Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy" diye cevap vermiş; Başbakan'ın herhangi bir açıklamada bulunamayacağını ima etmişti. Dün Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul'un ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan Erdoğan, merakla beklenen dosyayı açıkladı. CHP'nin 2004 kasım ayında hazırladığı ve Mustafa Sarıgül'ün ihracına sebep olan araştırma komisyonu raporunu gösteren Başbakan şunları söyledi: nbsp;
"Bu, CHP'nin kendi kurduğu komisyon. Altında da kendi elemanlarının imzaları var. 57 sayfalık raporda şu an CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar tüm belgeleriyle ortaya konulmuş. Bir yapı ruhsatı var. Üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlük oynaması yapılmış. Bu oynama nedeniyle yüzlerce milyon lira gitmiş. Bu elektronik posta değil orijinal orijinal… Ben belediyecilikten geliyorum. Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum. Bir mühendislik bürosu üzerinden 300 bin dolar borç aldım diyorlar. Altında imzalar var. Beyefendinin yanında çalışanlarından biri kaçak yapımına söz yummuş, hatta yardımcı olmuş. Rüşvet karşılığı rant sağlamışlar. Genel Başkan da bu rapor önünde poz veriyordu. Ne oldu da yolsuzluk sebebiyle partiden atılan birini aday yapıyorsun? Bir yerlerden talimat, şantaj varsa bilmek isteriz. nbsp;
(Mustafa Sarıgül) 'Seçimler yaklaşıyor diye TMSF mal varlığıma el koydu' diyor. Ne alakası var? TMSF'ye yeni bir belge ibraz edilmiştir. O belgenin niye şimdi geldiğini de taraflar ortaya koysun. Bize yolsuzluk iftirası atanlar, hırsız hamisi görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar. Usulsüzlük diz boyu. CHP'nin 'ananascı örgüt'le ittifakı aklı selim işi değildir. Tehdit, şantaj varsa bilelim. Yoksa CHP seçmenine çok yazık ediyorlar."
Kılıçdaroğlu'nun ailesine karşı yönelttiği iddialara da cevap veren Başbakan, "Oğluma, damadıma yakıştırılmak istenen yafta. Bunlar sadece iftira. Ne rüşvete ne yolsuzluğa bulaşmamışlardır, haramda elleri, gözleri yoktur. Hepsi vakıf insanlardır. Kendileri gençliğin hizmetindedirler" dedi. En büyük hırsızlığın milli irade hırsızlığı olduğunu belirten Erdoğan, "Gidin darbe dönemlerine bakın. Türkiye tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemde yapılmıştır ve hesabı da sorulmamıştır. Milli iradeye uzanan her el karşısında bizi bulacaktır. Milli iradeyi çalan her şeyi gasp eder" ifadelerini kullandı.
Başbakan'dan paralel yapıya rest: Elinizde ne varsa açıklayın
MİT'çileri yatırıp ellerini kelepçelediler

Erdoğan, Adana'da 10 MİT elemanına 250 kişiyle operasyon yapıldığını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın hedefinde yine emniyet ve yargı içindeki 'paralel yapılanma' vardı. Adana'da Jandarmanın MİT mensuplarına kelepçe taktığını iddialarını doğrulayan Başbakan, şunları kaydetti: "Paralel devlet, bir kısım yargısıyla, güvenlik gücünün bir kısmıyla MİT'in araçlarına el koymak istedi. Güvenlik güçlerimiz bu tavra karşı tavır koydu. Bir savcının benim iznim olmadan müdahale yetkisi yoktur. Kanunda çok açık net ortadadır. Jandarmadaki ayaklarıyla hareket ettiler. TIR'lara 200-250 kişiyle gittiler. MİT'in 10 elemanı var. Ellerini kelepçelediler. Bunların içinde asker de var. Bütün hazırlıklarıyla, ellerinde kompresörleriyle geldiler. Ne oldu? CHP genel müdürü 'MİT silah kaçakçılığı yapıyor' dedi. Bu takdim, vatana ihanetten başka şekilde izah edilemez. Yolsuzluk diyenler, paralel yapılarını görmüyorlar. Yolsuzluk diyerek milli kurumlara saldırıyı örtmeye çalıştınız. Utanmadan nbsp;sıkılmadan şantaj yapıyorlar. Elinizde ne varsa açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz. Abdestimden şüphem yok, namazımdan da şüphem yok. Bu örgüte gönül vermiş, tertemiz pırıl pırıl insanlara sesleniyorum. Bu oyunu 30 Mart'ta o samimi kardeşlerim bozacak."
Gezi olaylarında ve 17 Aralık'ta milli kurumların hedef alındığını anlatan Erdoğan, "Bu kadar milli değere saldıranlar asla milli değildir" diye konuştu.
Başbakan'dan paralel yapıya rest: Elinizde ne varsa açıklayın
O ÇİRKİN SLOGANI HATIRLATTI
Tarihi bir hesabı görmek istiyorlar
Konuşmasında Gezi olayları sırasında Kadıköy'de yazılan çirkin slogana temas eden Başbakan, şöyle dedi: "Neydi o slogan: Zulüm 1453'te başladı. CHP zihniyeti budur. Konstantiniye'yi İstanbul yapanları zalim görenlerin şehre verebileceği hiçbir şey yoktur. Gezi'de ve 17 Aralık'ta maşalar ve taşeronlar farklı olabilir. Patronları aynı. İşte kadim bir zihniyet, tarihî bir hesabı görmek için Türkiye içindeki masum insanları ya da hainleri kullanarak kutlu yürüyüşü durdurmak istiyor."

İstanbul adayları kesinleşti
Başbakan'ın dün Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki şölenle kamuoyuna tanıttığı AK Parti'nin İstanbul ilçe adayları şöyle: Adalar: Coşkun Özden, Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı, Ataşehir: Nimetullah Topu, Avcılar: Bayram Şenocak, Bağcılar: Lokman Çağırıcı, Bahçelievler: Osman Develioğlu, Bakırköy: Mehmet Emin Ertekin, Başakşehir: Mevlüt Uysal, Bayrampaşa: Atila Aydıner, Beşiktaş: Zeynel Abidin Okul, Beykoz: Yücel Çelikbilek, Beylikdüzü: Yusuf Uzun, Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan, Büyükçekmece: Celal Babayiğit, Çatalca: Savaş Barutçu, Çekmeköy: Ahmet Poyraz, Esenler: Tevfik Göksu, Esenyurt: Necmi Kadıoğlu, Eyüp: Remzi Aydın, Fatih: Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta, Güngören: Şakir Yücel Karaman, Kadıköy: Hurşit Yıldırım, Kağıthane: Fazlı Kılıç, Kartal: Temurhan Yıldız, Küçükçekmece: Temel Karadeniz, Maltepe: Edibe Sözen Yavuz, Pendik: Salih Kenan Şahin, Sancaktepe: İsmail Erdem, Sarıyer: Sedat Özsoy, Silivri: Tahir Sert, Sultanbeyli: Hüseyin Keskin, Sultangazi: Cahit Altunay, Şile: Can Tabakoğlu, Şişli: Mukadder Başeğmez, Tuzla: Şadi Yazıcı, Ümraniye: Hasan Can, Üsküdar: Hilmi Türkmen, Zeytinburnu: Murat Aydın.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...