Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ali Babacan: 'Türkiye'den yabancı sermaye çıkışı yok'

Ali Babacan: 'Türkiye'den yabancı sermaye çıkışı yok'

Ekonomi Haberleri

Sermaye çıkışı olarak adlandırılabilecek bir gelişme yaşanmadığını belirten Ali Babacan, ortamın 3-5 aylık gelenler için ürkütücü olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik ve siyasi geleceğinin çok olumlu olduğunu, iddia edildiği gibi bir sermaye çıkışı olmadığını ifade etti. İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısına katılan ve temaslarını değerlendiren Babacan, "Türkiye'de '17 Aralık Süreci' olarak adlandırılan olayları sadece uluslararası basından takip eden yabancı yatırımcıların gerçekte ne olup bittiği konusunda hâlâ kafalarında soru işaretleri var. Buna mukabil Türkiye'ye gelip giden, yatırım yapan iş çevreleri bu süreci doğru okuyabiliyor"dedi. Bu dönemde "3-5 ay gireyim çıkayım da bu arada biraz para kazanayım"cıların da bulunduğunu, bunların daha çok sıcak para diye ifade edilen yatırımcılar olduğunu ifade eden Babacan, "Tabii onlar için bu dönemler biraz ürkütücü" tespitini dile getirdi. nbsp;Ekonomik büyümenin yüzde 4'ü bulacağını ve cari açığın ineceğini kaydeden Babacan, Türkiye'nin önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek, "Güçlü bir çıpamız var. Bu da AB süreci" diye konuştu. Babacan, "Türkiye'de varlıklar yeniden fiyatlandırılıyor, yani hisse senedi fiyatları yeniden fiyatlandırılıyor, Türkiye'nin para birimi lira tekrar fiyatlandırılıyor, bonolar tahviller yeniden fiyatlandırılıyor, faiz hadleri yeni bir denge arayışı içerisinde. Ama sermaye çıkışı diye adlandırabileceğimiz bir gelişme çok şükür yok" dedi.

4 YILDA 6 MİLYON İSTİHDAM
Son 11 yılda milli gelirin 3 kattan fazla, ihracatın 4 kattan fazla arttığını, gelir dağılımının düzeldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Son 4 yılda Türkiye'de 6 milyon yeni istihdam oluştu. Aynı 4 yılda Avrupa'nın kaybettiği istihdamdan fazlasını Türkiye olarak oluşturduk" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...