BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > İpucu yiyeceklerin renginde

İpucu yiyeceklerin renginde

İnternette, www.genbilim.cjb adresinde yer alan yazıda sarı yiyeceklerin enerji verdiği, kırmızıların vücudu temizlediği, yeşil renklilerin karaciğer ve safradaki zehiri aldığı yazılıyor.



İSTANBUL- İnternette, www.genbilim.cjb adresinde yer alan yazıda sarı yiyeceklerin enerji verdiği, kırmızıların vücudu temizlediği, yeşil renklilerin karaciğer ve safradaki zehiri aldığı yazılıyor. Yiyeceklerin tad ve renginin, beslenme ve sağlık açısından önemli olduğu bildirildi. İnternette, www.genbilim.cjb adresinde yer alan bir yazıda, salatalık, kivi gibi yeşil yiyecekler ile enginar ve yoğurt gibi ekşimsi tadı olanların, karaciğer ve safranın zehrini aldığı ifade edilerek, şu bilgilere yer veriliyor: “Sarı yiyecekler, güç ve enerji verir. Sarı yiyecekler arasında yer alan hububat, mısır, bal ve muz mide, dalak ve pankreasa iyi gelirken, içindeki doğal şekerler insana enerji verir. Kırmızı yiyecekler, vücudu temizlediği gibi, kalp ve ince bağırsağa iyi gelir. Pancar, kırmızı turp veya kırmızı çarliston biber ise vücudun zehrini dışarı atar. Kırmızı yiyeceklerin kalpteki etkisi dolaylı olarak safrada kendini gösterir. Safranın fonksiyonu bozulduğunda salgı kana karışır ve kalp atışı frekansını değiştirir.” Beyaz ve keskin tadlı yiyeceklerin cildi güzelleştirmesinin yanı sıra solunum yolları ve kalın bağırsak üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT