Bu para tam 50 milyon dolar değerinde

Bu para tam 50 milyon dolar değerinde

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük, en pahalı parası yapıldı. Guinness Rekorlar Kitabı'na giren para, önce Almanya'ya götürüldü. Ardından Avrupa'yı dolaşacak.

Şirketlerin, tanıtım veya kutlama için yaptıkları çılgınlıklara bir yenisi eklendi. Avustralyalı bir şirket, dünyanın en büyük parasını, yüzde 99.99 altından yaptı ve Avrupa'yı dolaştıracak. Dünyanın en büyük parası unvanını kazanan altın sikke, Avustralya'da yapıldı. Fakat bu para, bilinen paralardan değil. Değeri çok yüksek olan bu para, "en büyük para" unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Dünyanın en büyük altın sikkesi olan altın para, 25'inci yılını kutlayan Australian Kangaroo Gold Coin'in tanıtımı için tasarlandı. Avustralya'da yapılan, dünyanın en büyük altın sikkesi olan dev para, 80 santimetre çap, 12 santimetre kalınlığa sahip. Yüzde 99.99 saflığa sahip altından yapılan sikkenin değerinin 50 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Tam 1 tonluk ağırlığı ile Guinness'e girmeye hak kazanan sikke, Almanya'ya getirildi. Bu ülkede sergilendikten sonra, Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde dolaştırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...