Ukrayna'da son gelişme: Adalet Bakanlığı işgal edildi

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da son gelişme: Adalet Bakanlığı işgal edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Bir grup gösterici, Adalet Bakanlığı binasını işgal etti. AP, Ukrayna'daki son gelişmeler üzerine 12 parlamenterden oluşan heyeti Kiev'e gönde.iyor

Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Ukrayna'da bazı protestocular Adalet Bakanlığı binasını işgal etti. Başkent Kiev'de protestolar devam ederken, bir grup Adalet Bakanlığı binasına girdi. BNina önündeki tabelaların söküldüğü dikkati çekti. Ukrayna Adalet Bakanı Yelena Lukaş, binadaki işgalin bitmemesi halinde Devlet Başkanından ülkede Olağanüstü Hal ilan edilmesini istemek zorunda kalacağını söyledi. İşgal sonrası açıklama yapan muhalefetteki Udar (Darbe) Partisi Lideri Vladimir Kliçko ise göstericileri, binadaki işgali sona erdimeleri için ikna etmeye çalışacağını kaydetti. Kiev'deki Tarım ve Enerji bakanlıkları geçen hafta işgal edilmiş, Enerji Bakanlığındaki işgal göstericilerin ikna edilmesiyle sonlandırılmıştı.
19 Ocak'ta başlayan başkent sokaklarında başlayan gösterilerde bazı kamu binaları işgal edilmiş, çok sayıda polis memuru ve gösterici yaralanırken, en az 4 gösterici hayatını kaybetmişti.


AP'DEN UKRAYNA'YA HEYET

Avrupa Parlamentosu (AP), Ukrayna'daki son gelişmeler üzerine Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok liderliğinde, 12 parlamenterden oluşan bir heyeti temaslarda bulunmak üzere Kiev'e gönderiyor. AP heyetinin 28-30 Ocak arasında yapacağı temaslarda sokaktaki protestocularla muhalefet partileri temsilcileriyle ve Ukrayna hükümetinden bazı isimlerle bir araya gelmesi öngörülüyor. Heyetin temaslarına ilişkin değerlendirmelerin bu yıl içinde yayımlanacak Vilnius Zirvesi sonrasındaki gelişmelerle ilgili raporda yer alması bekleniyor.
AP heyetinde Alman parlamenter Brok'un yanı sıra Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms, İspanyol Jose Ignacio Salafranca ve Polonyalı Jacek Saryusz-Wolski gibi isimlerin yer alacağı bildirildi. AP heyetinden önce Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle de geçen hafta Kiev'e giderek çeşitli temaslarda bulunmuştu. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın da bu hafta içinde Kiev'e gitmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...