Bülent Uygun: Bu ara en popüler isim...

/ Kaynak: AA
Bülent Uygun: Bu ara en popüler isim...

SPOR Haberleri  / AA

Bülent Uygun Katar'da en popüler ismin Halit Ergenç ve Kıvanç Tatlıtuğ olduğunu daha sonrada Asker Turco olarak adlandırılan kendisinin olduğunu söyledi

Teknik direktörlük kariyerine Katar'ın Umm Salal takımında devam eden Bülent Uygun, Katar'ın futbol ülkesi olma yolunda büyük adımlar attığını söyledi. 2020 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Katar'da futbolu yaşamanın ve yaşatmanın çok keyifli olduğunu ifade eden Uygun, ülkede futbola gösterilen sevgi ve yapılan yatırımın hayret verici olduğunu vurguladı.
- Katar halkının Türkiye sevgisi
Yaşamını sürdürdüğü Umm Salal'ı "rüyalar şehri" olarak tanımlayan tecrübeli çalıştırıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar'da Türklere gösterilen sevgi ve ilginin inanılmaz boyutlarda olduğunu ifade etti.
Uygun, "Burada, Türkiye ve Türk insanına olan sevgi tarif edilemez. Katar halkı yemeklerimizden yaşantımıza, Osmanlı kültürüne, kebaplarımıza, hatta dizilerimize kadar her şeyimize aşık. Öyle ki burada en popüler isim 'Muhteşem Süleyman' Halit Ergenç. Ondan sonra ise Kıvanç Tatlıtuğ geliyor. Kendimize de haksızlık etmeyelim tabi. Kıvanç'tan sonrada 'Asker Turco' diye çağırdıkları ben varım" diye konuştu.
- "Katar, 2020 Dünya Kupası'nı sabırsızlıkla bekliyor"
Yaşantısının en keyifli günlerini geçirdiğini kaydeden Bülent Uygun, Katar'ın, düzenleme hakkını aldığı 2020 Dünya Kupası'nı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Uygun, şunları kaydetti: "Hava söylendiği gibi kavurucu ve çok sıcak değil. Öğle vakti 20 derece civarında oluyor. Koşullar futbol oynamak için çok elverişli. Katar kulüpleri dünyanın en iyi hocalarını getirip futbollarını geliştirmeye çalışıyor. Başkanımız Faisal Bin Ahmed bizimle çok yakından ilgileniyor. Bana şehrin en güzel yerinden bir ev tuttular, ne talep ettiysem verdiler. Oyuncular da finansal açıdan çok rahat. Hal böyle olunca yalnızca futbolu düşünüyorsunuz ve başarı kaçınılmaz oluyor."
- "Burada parayı sokağa atamıyorsunuz"
Katar'da futbolculara ödenecek paraların, futbol federasyonu tarafından limitlendirildiğini ifade eden Bülent Uygun, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de kulüplerin milyonlarca dolar borcu var. Burada parayı sokağa atamıyorsunuz. Transfer bütçeleri ve oyunculara verilecek paralar limitlendirilmiş. Dolayısıyla oyuncuların alacakları arasında uçurumlar olmuyor ve kulüpler borç batığının içine düşmüyor. Ödemeler bile, Katar Futbol Federasyonu kanalıyla yapılıyor. Ayın 1'i ile 5'i arası futbolcudan teknik ekiplere, görevlilere kadar herkesin parasını ne zaman alacağı belli. Anlayacağınız kimsenin parası kimsede kalmıyor."
- "Türkiye'nin spor elçisi gibi görev yapıyorum"
Katarlı emirler ve kulüp başkanlarıyla sık sık görüştüğünü ve kendilerine Türkiye'den birçok başarılı teknik adamı önerdiğini söyleyen Bülent Uygun, "Türkiye'nin spor elçisi gibi görev yapıyorum" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'de çok başarılı teknik direktörler var. Mutlaka gelip Katar'da çalışmalılar. Emirler ile bir araya geldiğimde ben de tavsiyeler de bulunup, Türk hocaları Katar'a getirmelerini söylüyorum. Hatta özellikle ismini verdiğim birkaç değerli hocam bile var. Yalnızca teknik direktörler değil, Tuncay Şanlı, Necati Ateş, İbrahim Toraman, Servet Çetin gibi tecrübeli isimleri de burada görmek istiyorum. Deneyimleriyle Katar futboluna rehber olacaklardır."
- Takımını düşme potasından çıkardı
Umm Salal ile bu sezon kümede kalmayı hedeflediklerini söyleyen teknik direktör Bülent Uygun, henüz yenilgi yüzü görmedi. Takımının başında 4'ü lig, 1'i kupa olmak üzere 5 maça çıkan ve bu karşılaşmaların tamamını kazanan deneyimli teknik adam, ligde ilk 12 haftada 5 puan alabilen ve hiç galibiyeti bulunmayarak son sırada yer alan Umm Salal'ı düşme potasından çıkarmayı başardı. 14 takımın yer aldığı Katar Premier Ligi'nde Bülent Uygun'un çalıştırdığı Umm Salal, en yakın rakibi, eski Beşiktaşlı Tabata'nın da forma giydiği Al-Rayyan'ın 3 puan önünde 12. sırada yer alıyor. Bülent Uygun'un talebeleri, Katar Kupası'nda da yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...