Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Annelerini vahşice öldüren kız kardeşler hakim karşısına çıkıyor

/ Kaynak: DHA
Annelerini vahşice öldüren kız kardeşler hakim karşısına çıkıyor

YAŞAM Haberleri  / DHA

39 yaşındaki Gülseren Süngü'yü, elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldürdüren kız kardeşler hakim karşısına çıkıyor.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde geçen eylülde, anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü'yü, elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri gerekçesiyle haklarında, 'üst, alt soya yönelik nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 19 yaşındaki Şeyda P. ile kardeşi 17 yaşındaki B.P., yarın ilk kez hakim önüne çıkacak.Geçen 13 Eylül'de, ilçeye bağlı Yenimahalle 525 Sokak'ta meydana gelen olayda, üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garson olarak çalışan Gülseren Süngü'nün cesedi evinde, minibüs şoförü olan erkek arkadaşı 27 yaşındaki Erhan Ş. tarafından bulundu. Bunun üzerine bilgilerine başvurulan kadının kızları Şeyda P. ve B.P., annelerinin sabah saatlerinde para verip "İzmir'e gezmeye gidin" dediğini ve evde bulunmadıklarını dile getirdi. Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birisinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrasında gerçek ortaya çıktı ve annelerini öldürdükleri belirlendi. Kız kardeşlerin suçlarını itiraf etmelerinin ardından cinayetin ayrıntıları da ortaya çıktı.
Geçen yıl Muğla Üniversitesi'nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü'nü kazanan Şeyda P.'nin, annesinin baskısıyla okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra döndüğü Aliağa'da sık sık Gülseren Süngü'yle kavga ettikleri öğrenildi. Okumasına izin verilmemesine sinirlenen Şeyda P.'nin, olaydan kısa süre önce bu kez erkek arkadaşıyla konuştuğu sırada kendisini gören annesinin buna da müdahale edip kendisini tartaklamasına içerlediği anlaşıldı. Olay günü, yatak odasında uyuyan annelerini ilk olarak elektroşok cihazıyla bayıltan kız kardeşlerin, daha sonra bıçaklayarak öldürdükleri anlaşıldı.
Kız kardeşler Şeyda P. ve B.P., poliste ve savcıya verdikleri ifadelerinde, annelerinin sürekli kendilerini kısıtladığını, mutluluk yüzü göstermediğini, hepsinden önemlisi ise çok istemelerine rağmen okumalarına izin vermediğini, kendi hayatına ortak ettiğini söyledi. Okuma şanslarının elinden alınmasının ardından bu hayattan kurtulmak için öldürmekten başka çarelerinin kalmadığına inandıklarını dile getiren iki kardeş tutuklandı.

AVUKAT: KIZ KARDEŞLERİN DURUMU MEŞRU MÜDAFAA

Soruşturmayı yürüten savcının hazırladığı iddianamede, Şeyda P. ile B.P. için, 'üst, alt soya yönelik nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanıklar yarın öğleden sonra Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıkacak. Kızların avukatlığını üstlenen Zülküf Koçoğlu, "Müvekkillerim suçu meşru müdafaa sınırları içerisinde işledi. Biz de savunmamızı bu yönde yapacağız. Ayrıca, olayda yine ağır tahrik unsuru da söz konusu" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...