Öldürülen annesinin başında feryat etti: 'Babama ne diyeceğim'

/ Kaynak: AA
Öldürülen annesinin başında feryat etti: 'Babama ne diyeceğim'

YAŞAM Haberleri  / AA

Konya'da babasını görüşe gittiği cezaevi önünde silahlı saldırıya uğrayan annesi ölen çocuğun haykırışları herkesi duygulandırdı

Edinilen bilgiye göre; Yadigar Taşdelenoğlu (34), 13 yaşındaki oğlu Ferdi ile Alaaddin Kap Caddesi'ndeki Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan eşi Muammer Taşdelenoğlu'nu görmeye gitti. Yadigar Taşdelenoğlu, cezaevi önünde Hüseyin K'nin (40) silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Taşdelenoğlu, ağır yaralandı. Olaya şahit olan ve annesinin başından hiç ayrılmayan Ferdi ise uzun süre gözyaşı döktü. Polislere ve cezaevi yetkililerine, "Anam ölüyor, babama ne diyeceğim. Yardım edin! Annem ölmesin. Anam, canım anam. Kurban olayım abi annemi kurtarın" diyerek ağladı. Çocuğu, polisler sakinleştirmeye çalıştı. Taşdelenoğlu, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.
- Şüpheli, kovalamaca sonrası yakalandı
Polis, olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Küçükkovanağzı Mahallesi'nde otomobiliyle kıstırılan Hüseyin K, teslim olmayarak, elindeki silahı başına dayadı. Yaklaşılması halinde tetiğe basacağını belirten Hüseyin K, bir süre sonra aracıyla kaçmaya başladı. Kent merkezinde yaşanan kovalamacada Antalya Çevre Yolunda önü kesilerek durdurulan Hüseyin K, otomobilin içinde tekrar başına silahı dayadı. Polislerin elinden kurtulmayı başaran şüpheli, bir süre ters istikamette aracıyla kaçmaya devam etti.
- "Aşkım için yaptım"
Yaklaşık bir saat süren kovalamaca sonrası Kozağaç Mahallesi'nde otomobiliyle ağaca çarpan Hüseyin K, başına silah dayayıp araçtan indi. Şüpheli, çelik yelek giyen Cinayet Büro Amirliği ekiplerince ikna edilerek etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Hüseyin K, "Bizimkisi büyük aşk. Aşkım için yaptım" dedi. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın yürüttüğü çalışmaya, özel harekat polisleri de katıldı. Namal; gazetecilere, bir kadının cezaevi önünde vurulduğunu öğrendiklerinde harekete geçtiklerini söyledi. Kadının vefat ettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını dile getiren Namal, "Ekiplerimiz çalışmalarını yaptı. Şüpheli, birkaç sefer başına silahı dayayarak memurları tehdit etti. Ama şüpheliyi şu an etkisiz hale getirdik. Başlatılan tahkikat devam ediyor" diye konuştu.
- Hakkında koruma kararı çıkmış
Ayrıca, Yadigar Taşdelenoğlu'nun, Hüseyin K'nin kendisini zorla kaçırdığı yönünde suç duyurusunda bulunduğu, bunun üzerine yaklaşık 10 gün önce hakkında koruma kararı çıktığı öğrenildi. Görgü tanıkları ise "Olay bir anda oldu. Herkes etrafa kaçıştı. Altı defa ateş edildi. Kaçmaya çalışan kadına sürekli ateş edildi" dedi.


ANNESİNİN ARDINDAN BÖYLE SESLENDİ
Öldürülen annesinin başında feryat etti: 'Babama ne diyeceğim'

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...