İşte futbol tarihinin en önemli 11 hakem hatası!

/ Kaynak: DHA
İşte futbol tarihinin en önemli 11 hakem hatası!

SPOR Haberleri  / DHA

FIFA, dünya futbolunda bugüne kadar görülen en önemli 11 hakem hatasını yayınladı.

Listede birinci sırayı 1966 Dünya Kupası finalinde İngiliz Geoff Hurst'ün Almanya'ya attığı üçüncü gol aldı. 30 Haziran 1966'da oynanan maçın normal süresi 2-2 bitmişti. 101. dakikada Hurst'ün şutu üst direğin içinden yere çarptı ve sahaya döndü. İsviçreli hakem Gottfried Dienst, yardımcısı Sovyetler Birliği'nden Tofiq Bahramov'la yaptığı görüşme sonrası gol kararı verdi ve İngiltere 3-2 öne geçti. İki hakem ortak bir dil bilmediklerinden işaretlerle anlaştılar. Maçı İngiltere 4-2 kazandı.


2- 2010 Dünya Kupası sekizde bir finalinde Almanya İngiltere karşısında 2-1 öndeyken, İngiliz Frank Lampard'ın şutu üst direğin içinden kale çizgisinin arkasına çarptı. Bariz golü hakemler tespit edemedi. Maçı Almanya 4-1 kazandı.


3- 1968 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin- İngiltere maçında Maradona topu yumruğu ile filelere yolladı. Hakem golü geçerli saydı. Maçtan sonra Maradona topa dokunduğu elini "Tanrı'nın eli" olarak nitelendirdi.


4- 1994 yılında Bayern Münih ile Nürnberg arasında oynanan Alman Ligi maçında Bayernli Thomas Helmer'in vuruşu kale direğinin yanından avuta gitti. Hakem Osmers gol kararı verdi. Nürnberg'in itirazı üzerine maç tekrarlandı.


5- 2002 Dünya Kupası sekizde bir finalinde İtalya ile Güney Kore arasında oynanan maçta hakem Byron Moreno, İtalya'nın bariz bir golünü geçerli saymadı. Moreno daha sonra da Francesco Totti'ye, hakemi aldatmaya yönelik hareket gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi. İtalya kupadan elendi.


6- Belçika Ligi'nde Anderlecht- La Louviere maçında Anderlechtli Bessigo 20 metreden topu şutladı. Top havayken patladı ve kaleye girdi. Hakem golü verdi. Maçtan sonra yapılan itirazın karara bağlanması aylarca sürdü. Ancak sonuç değişmedi.


7- Bu sezonun ilk yarısında Alman Ligi'nde oynanan Hoffenheim- Leverkusen maçında Kiessling'in kafa vuruşu yan ağlardaki delikten geçerek kalenin içine düştü. Hakem Brych gol kararı verdi. Hoffenheim itiraz etti ancak, FİFA'nın "hakem kararları değişmez" kuralı nedeniyle, federasyonun da tavsiyesi ile spor mahkemesinde itirazından vazgeçti. Hakem Brych ve o günkü maçtaki yardımcıları 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda görev yapacak.


8- 2007 yılında Manchester United ile Lille arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Manchester ceza sahasına yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Lille kalecisi arkadaşlarına duvar kurdururken Ryan Giggs topu boş kaleye yolladı. Hakem golü verdi.


9- 2011 yılında Asya Şampiyonlar Ligi'nde Al Saad ile Suwon Bluewings maçında bir rakip futbolcu sakat olarak yerde yatarken Al Saad'ın attığı golü hakem geçerli saydı.


10- Bu sezon oynanan Schalke- Basel Şampiyonlar Ligi maçında dört Schalkeli oyuncunun birden ofsaytta olduğu pozisyonda Joel Matip topu filelere yolladı. Matip topa vurmadan önce ofsaytta olduğu için bir süre beklemesine rağmen yardımcının hakemi kalkmadı.


11- 2009 yılında oynanan Fransa- İrlanda Dünya Kupası elemeleri play-off maçında Thierry Henry topu eliyle düzelterek aldı. Pasında Gallas topu ağlara yolladı ve maç 1-1 bitti. Bu gol nedeniyle İrlanda finallere gidemedi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...