Hollande Köşk'te

/ Kaynak: AA
Hollande Köşk'te

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı törenle karşıladı.

Çankaya Köşkü'nde 21 pare top atışı eşliğinde milli marşların çalındığı resmi karşılama töreninde, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı'nın önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. Törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve diğer ilgililer katıldı. Gül ve Hollande, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyecek. Hollande'ın ziyareti, Türkiye'ye 22 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk resmi ziyaret olma niteliğini taşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...