67. Cannes film festivalinden ilk detaylar ortaya çıktı

/ Kaynak: AA
67. Cannes film festivalinden ilk detaylar ortaya çıktı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

67. Cannes Film Festivali, Monaco Prensesi Grace Kelly'nin hayatını konu alan filmle başlıyor.

Cannes Film Festivali, trafik kazasında hayatını kaybeden Monaco Prensesi ve ünlü sinema oyuncusu Grace Kelly'nin hayatını konu alan "Grace of Monaco" filminin yarışma dışı gösterimiyle 14 Mayıs'ta başlayacak.
Fransız sinemacı Oliver Dohan'ın yönettiği filmde Grace Kelly'i ünlü oyuncu Nicole Kidman canlandırıyor. Filmin ilginç bir özelliğiyse, Fransızca uyarlamasında Nicole Kidman'ın ses dublajını Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni sevgilisi oyuncu Julie Gayet'nin yapacak olması.
Bu yılki festivalin jüri başkanlığını Yeni Zelandalı yönetmen ve senarist Jane Campion yapacak. Ünlü sinemacı, 1993'te düzenlenen Cannes Film Festivali'nde "Piyano" isimli filmiyle Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı. Campion, yine aynı filmle "en iyi özgün senaryo" dalında Akademi Ödülü'ne de layık görülmüştü.
67. Cannes Film Festivali, 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...