Abdullah Öcalan, Barzani'den ne istedi

/ Kaynak: AA
Abdullah Öcalan, Barzani'den ne istedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sırrı Süreyya Önder ile Leyla Zana, Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektubu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye iletti.

Öcalan'ın mektupta Barzani'den çözüm sürecine destek istediği öğrenildi. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

MEKTUP TESLİM EDİLDİ

Barzani'nin Selahaddin ilçesindeki konutunda gerçekleşen görüşme ile ilgili IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektubun, Önder ve Zana tarafından Barzani'ye iletildiği belirtildi.

İŞTE MEKTUBUN İÇERİĞİ

Açıklamada, söz konusu mektubun içeriği ile ilgili şu bilgiler aktarıldı:

"Mektupta Barzani'ye selam ve saygılarını ileten Öcalan, çözüm sürecine önem verdiğini ve desteklediğini ifade ediyor. Çözüm sürecinin devam etmesi ve başarılı olması için Barzani'nin de desteklerini beklediklerini dile getiriyor. Ayrıca sürecin başarıya ulaşması için Kürt taraflarının da birlikte hareket etmesinin gereklerine vurgu yapıyor."

Açıklamada, Önder ve Zana ile Barzani arasında bölgedeki gelişmeler ile Kürt sorunu hakkında görüş alışverişi yapıldığı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...