Başbakan Erdoğan, 'Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan, 'Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan,"Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil. Hukukta bir kaide vardır: Müddei iddiasını ispatla mükelleftir" dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'da, Türkiye-İspanya 5. Hükümetler Zirvesi'ne başkanlık eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve konuğu İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, zirvenin ardından ortak basın toplantısı yaptı."Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil" diyen Başbakan Erdoğan, "Hukukta bir kaide vardır: Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim? Mensubu olduğun medya organı. Önce bu gazete iddiasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer, 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir" şeklinde konuştu.

Kıbrıs konusu

Kıbrıs konusunda bugün başlayan sürecin gerçekten dünyada olumlu etkiler uyandırdığını belirten Başbakan Erdoğan, Güney ile Kuzey arasında ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığını belirterek, "Temenni ederiz ki bu görüşmeler, belirlenen çerçeve istikametinde devam edip, burada artık bir nihayete ulaşırız ve böylece 10 yıllardır süre gelen bu sıkıntıyı da süratle aşmış oluruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Biz, garantör bir ülke olarak, Türkiye olarak bu konuda desteği bir adım önde anlayışıyla vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, "Burada yine komşumuz garantör ülke Yunanistan'ın da aynı desteği vermek suretiyle bu süreci artık bir nihayete erdirelim istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Ankara farklılığı yaşayacak"

Başbakan Erdoğan, "İspanya ile Gerek Marmaray'da birlikte attığımız adımlar söz konusu gerek İstanbul-Ankara ki bunun Eskişehir-Ankara etabında İspanyol girişimcilerin bulunmuş olması, Ankara-Konya etabında yine aynı şekilde İspanyol girişimcilerin bulunması, İspanya-Türkiye dayanışmasını çok açık, net ortaya koyuyor" dedi.
Ankara'nın Batıkent-Sincan arasındaki raylı sistemle metroyla bir farklılığı yaşayacağını belirten Başbakan Erdoğan, nbsp;"Test sürüşüne katıldım ve güzelliğini gördüm. Yarın test sürüşünden sonra uygulamalı sürece geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...