HSYK'nın toplanamama krizi çözülüyor

HSYK'nın toplanamama krizi çözülüyor

GÜNDEM Haberleri

HSYK, izinde olan ve raporlu olan üyeler yüzünden toplanamayınca hükümet düğmeye bastı. Kurulun toplantı yeter sayısı 15'ten 12'ye indirilecek.

Hükümet, 'Toplantı yeter sayısına ulaşamadığı' için günlerdir toplanamayan HSYK için yeni formül arıyor. Önümüzdeki haftaya kadar toplantı gerçekleşmezse, TBMM'de rafa kaldırılan HSYK yasa teklifi yeniden gündeme alınacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK Genel Sekreterliğinde bazı değişikliklere gidilmesi gündemi ile geçtiğimiz günlerde iki kez HSYK Genel Kurulu'nu toplantıya çağırdı. Ancak, her iki çağrıya rağmen 'yeter sayısı bulunamadığı' için toplantı gerçekleştirilemedi. nbsp;HSYK'nın toplanabilmesi için en az 15 üyenin hazır bulunması gerekiyor. Bugüne kadar 13 üye hazır bulunmasına rağmen, diğer bazı üyelerin 'yıllık izin' ve 'raporlu' olmalarını gerekçe göstererek toplantıya gelmemeleri yeni bir krizi ortaya çıkardı. Yaşanan gelişmeler üzerine, konu önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündemine de geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a krizin çözülmesi için çalışma yapılması talimatı verdi. Bakanlar Kurulu'nda, önümüzdeki haftaya kadar HSYK toplantısı gerçekleşmezse, rafa kaldırılan yasa teklifinin bazı değişikliklerle yeniden Meclis gündemine getirilmesi kararlaştırıldı.
AK Parti'nin hukukçuları da HSYK'daki toplantı krizinin aşılması için yasadaki 15 üye ile toplantı yapılabileceğine yönelik hükmü değiştirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda, Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri yarım kalan HSYK değişikliği teklifi önümüzdeki hafta yeniden gündeme getirilecek. Görüşmeler sırasında 15 üyenin hazır bulunması hükmü değiştirilerek 12 üyenin çoğunluk için yeterli olacağı yönünde değişiklik yapılacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da dün gazetecilerin soruları üzerine TBMM Genel Kurulu'nda, AFAD ile ilgili teklifin kanunlaşmasının ardından HSYK Kanun Teklifi'ni ele almayı planladıklarını açıkladı.
Yücel nbsp;KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...