Dünya devinden altın fiyatları için bomba tahmin

Dünya devinden altın fiyatları için bomba tahmin

Ekonomi Haberleri

İsviçreli banka Credit Suisse, son 3 ayın en yüksek seviyesine çıkan altın fiyatları hakkında çok konuşulacak bir tahminde bulundu.

İsviçreli banka Credit Suisse,son 3 ayın en yüksek seviyesine çıkan altının onsunun bu yıl 1000 dolara gerileyeceğini duyurdu.

1000 DOLAR OLABİLİR
İsviçreli banka Credit Suisse'in altın uzmanı Tom Kendall, küresel ekonominin bataktan çıkmayı başarması durumunda, altının ons fiyatının bu yıl 1000 dolara gerileyeceğini söyledi. Kendall, "Altın fonları gelen paraların bu yıl kısa vadeli yatırımlar olduğunu görüyoruz. Kalıcı yeni yatırımlar gelmiyor. Evet bu süreçte altının onsunun 1300 dolara çıktığını görürsek buna şaşırmam ama bu yukarı yönlü hareketlilik yakın gelecekte tam tersi bir yön izleyecek. Bence bu yılın bir zamanına altının onsunun 1000 doları test edeceğini düşünmek oldukça gerçekçi" dedi.

2014'UN SON ÇEYREĞİ
Kendall, altındaki düşüşün yılın ikinci yarısında başlayacağını belki de 2014'ün dördüncü çeyreğinde görüleceğini belirtti. Kendall'ın tahmini oldukça iddialı çünkü altının onsu en son 2009 sonbaharında 1000 doları gördü. Dün itibariyle son 3 ayın en yüksek seviyesine çıkan altın, Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından geriledi. Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1285 dolardan işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...