Hükmen değil resmen!

Hükmen değil resmen!

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın 3-0 tescilini istediği, TFF'nin tekrarına karar verdiği maç o skorla bitti. Kartal, Almeida, Veli ve Franco'nun golleriyle Kasımpaşa'yı devirdi

Bu sezon alışılanın aksine Kasımpaşa maçına baskılı başlayamayan Beşiktaş, ilk yarıda oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Olcay, Almeida ve Gökhan Töre üçlüsüyle pozisyon üretmeye çalışan siyah-beyazlılar, Kasımpaşa kalesine gittiği pozisyonda golü buldu. Veli'nin ara pasıyla soldan içeri giren Olcay'ın kaleye paralel gönderdiği topa dokunan Almeida, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Babel ve Adem ikilisiyle Beşiktaş ceza sahası etrafında tehlikeli olmaya çalışan Kasımpaşa, golün ardından oyunun kontrolünü kaybetmeye başladı. 34'te kornerden gelen topu önünde bulan Pedro Franco dokunarak durumu 2-0 yaptı. İyice rahatlayan siyah-beyazlılar gardı düşen rakibinin üzerine yüklendi. İlk yarının bitimine 1 dakika kala nefis bir organize atak geliştirdi. Serdar'ın sağdan ortasını Olcay kafayla indirdi, Veli kafayla filelere gönderdi: 3-0. nbsp;10 KİŞİ KALDI AMA…
İkinci yarının hemen ilk dakikalarında Beşiktaş 10 kişi kaldı. İlk yarıdan sarı kartı bulunan Serdar, rakibine arkadan sert bir müdahalede bulununca ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra bütün riskleri almaya başlayan ev sahibi ekip, 56'da Babel'in kafa vuruşuyla gole yaklaştı. 10 kişi kaldıktan sonra Bilic'in bütün uyarılarına rağmen oyunu geride kabul eden siyah-beyazlılar karşısında bütün gücüyle yüklenen lacivert-beyazlılar, farkı azaltacak pozisyon üretemedi. Holosko'yu oyuna alarak ani çıkışlarla rakibini bozmak isteyen Bilic'in bu hamlesi kısmen işe yaradı. Ancak siyah-beyazlılar yanlış pas tercihleri yapınca farkı artıramadı. Kasımpaşa'nın mağlubiyeti kabul etmesinin ardından oyunda tempo iyice düştü ve siyah-beyazlılar çok kritik 3 puanı 3 golle alarak zirveyle arasındaki farkı 5 puana indirdi.


Özen'den tebrik!
gt; Kasımpaşa galibiyetle yeniden yarışın içine giren Beşiktaş'ı Futbol Direktörü Önder Özen kişisel twitter hesabından attığı tweet ile kutladı. Özen attığı tweette; "Şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan güzel çocuklara; TEŞEKKÜRLER" ifadelerini kullandı. nbsp;


Oğuzhan gerginliği
gt; Beşiktaş'ın genç oyuncusu Oğuzhan Özyakup soyunma odası koridorlarında sevincini abartınca Kasımpaşa'nın hocası Şota küplere bindi. Kasımpaşalı birçok oyuncu da Oğuzhan'ın üzerine yürüdü. Gerginlik Bilic ve Uğur Boral'ın araya girmesiyle yatıştırıldı.


Olay adam yedek
gt; İki takım arasındaki maçın tekrarına neden olan hareketi yapan Ryan Donk, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu. Lacivert-beyazlı oyuncu, 53. dakikada Erhan Kartal'ın yerine oyuna girerken eksik kalan rakip karşısında sık sık ileriye çıkarak gol aradı.



...Bir de bunlar var... nbsp;


K.PAŞA
gt; 9 haftadır kazanamıyor.
gt; Şota'nın Beşiktaş'a 3. mağlubiyeti.
gt; 4 günde 1 gol atıp 6 gol yedi.
gt; Son 9 maçta 6 puan bulabildi.


BEŞİKTAŞ
gt; Bu sezon Oğuzhan'ın 6. sarı kartı.
gt; Pedro Franco ilk golünü attı.
gt; Bu sezon 9 maçta 3 ve üstü gol attı.
gt; Serdar'ın ilk kırmızı kartı.




Tuzağa düşmem
Karşılaşmanın ilk yarısını rahat bitiren, ancak ikinci yarıda eksik kalan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Slaven Bilic büyük heyecan yaşadı. Yerinde duramayan Hırvat çalıştırıcı, sık sık oyuncularını uyardı. Bilic, bazı pozisyonlarda ise kararlarından dolayı hakem Tolga Özkalfa'ya tepki gösterdi. Karşılaşmayı değerlendiren Bilic, "Kazanmayı hak ettik. Çok değerli bir galibiyet aldık" derken, "Bizim iyi bir serimiz vardı ve sürdürmek istiyorduk. Taktiksel olarak iyi bir maç çıkardık" sözlerini kullandı. Hırvat çalıştırıcı şampiyonlukla ilgili bir soruya ise, "Şu anda bunu konuşmanın anlamı yok. Ligin ilk yarısında Bursaspor'u 3-0 yendiğimiz maçta bizi şampiyon ilan etmişlerdi. Bu tuzağa düşmemek lazım. Maç maç bakacağız. Puan farkı nedir, ilgilenmiyoruz. Yarından itibaren Bursaspor maçına odaklanacağız. Bugünkünden daha iyisini yaparsak her takıma karşı üstünlük kurabiliriz" sözlerini kullandı.



ÇEBİ: YABANCI KURALI nbsp;HEMEN DEĞİŞMEMELİ

Kulüpler Birliği bugün toplandı ve, '6 yabancının haricindekiler tribünde değil kulübede oturmalı' kararı aldı. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, konuyla ilgili açıklamasında "Yabancı oyuncu sayısında herhangi bir değişiklik yapılacaksa, karar alındıktan iki ya da üç sene sonra uygulamaya gidilmeli. Herkes kendini mevcut sayıya göre planladı, haksızlık olur" dedi. Bu arada Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, e-bilet uygulaması konusunda her türlü yetkiyi TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e verdiklerini söyledi.


Fernandes'e çizik nbsp;

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Manuel Fernandes'i yine yedek bıraktı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan ve isteksiz tavırlarıyla dikkat çeken Fernandes, Trabzonspor maçındaki futbolu sonrası büyük eleştiri almıştı. Gaziantepspor maçı öncesi Portekizli oyuncuyu yedek bırakmasını; "Üç maçlık çok önemli bir periyoda giriyoruz. Salı günü Kasımpaşa ile oynayacağımız tekrar maçında kural sebebiyle bazı oyuncularımızı kullanamayacağız. Biraz da bu nedenle böyle bir değişiklik yaptım" sözleriyle izah eden Hırvat çalıştırıcı Kasımpaşa önünde de Fernandes'i yanında oturttu. nbsp;





Veli'nin nbsp;ilk gol sevinci
Bu sezon ilk golünü atan Beşiktaş'ın ön liberosu Veli Kavlak galibiyet sebebiyle mutlu olduklarını dile getirirken, "İyi gidiyoruz. İnşallah böyle devam ederiz. Zor maç olacağını biliyorduk. Orta sahada savaştık. Kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.



MAÇIN nbsp;RAKAMLARI

%64Topa Sahip Olma%36
3Kaleyi Bulan Şut3
14Başarısız Şut4
20Faul25
5Ofsayt4
7Korner3


EN ÇOK KOŞANLAR
1. Oscar Scarione11634 m
2. Olcay Şahan11360 m
3. De Castro11342 m
4. Veli Kavlak11313 m
5. Atiba Hutchinson10751 m





21. HAFTANIN PROGRAMI
14 ŞUBAT CUMA
20.00 Ç.Rize-G.Antep


15 ŞUBAT CUMARTESİ
16.00 nbsp;Kayseri-G.Birliği
19.00 nbsp;K.Karabük-Trabzon


16 ŞUBAT PAZAR
14.00 nbsp;Beşiktaş-Bursa
14.00 nbsp;Akhisar Bld.-Erciyes
19.00 nbsp;F.Bahçe-Kasımpaşa


17 ŞUBAT PAZARTESİ
19.00 nbsp;Torku Konya-Elazığ
20.00 nbsp;M Park Ant-G.Saray
20.00 nbsp;Eskişehir-Sivas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...