İsrail askerleri 5 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İsrail askerleri 5 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin, Kudüs'ün doğusunda eski şehirde 5 Filistinli çocuğu "güvenlik güçlerine taş attıkları gerekçesi" ile gözaltına aldıkları bildirildi.

Kudüs'un doğusunda sabahın erken saatlerinde 5 Filistinli çocuk, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.
Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail askerleri sabahın erken saatlerinde Doğu Kudüs'te bulunan eski şehrin banliyölerindeki evlere baskın düzenledi. Operasyonda güvenlikgüçlerine taş attıkları iddiası ile yaşları 15'ın altında olan Muhammed ed-Dadu, Murad Terhuni ve Reşid er-Raşik'ı gözaltına aldığı belirtildi.
Halidiye mahallesinde ise Eymen ve Taha Haşimiye isimlerinde 12 yaşındaki 2 çocuğun evi arandıktan sonra ailelerinin itirazlarına rağmen askerler tarafından gözaltına alındıkları ifade edildi. İsrail askerlerinin baskınlarda evlerdeki eşyaya da zarar verdiği kaydedildi.
Gözaltına alınan çocukların soruşturma merkezlerine götürüldükleri ifade edilirken, gözaltılara ilişkin İsrail makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.
Filistin Esirler bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Filistinli küçük çocukların gözaltına alınması kınanarak, eylemin "yasa dışı" olduğu belirtildi. Filistin Hükümeti Enformasyon Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise yaşları 8 ile 18 arasında değişen 45 Filistinli çocuğun İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı ve yaşanan arbedelerde İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermilerle onlarca gencin de yaralandığı aktarıldı.
Filistin İnsan Hakları Örgütlerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 200 Filistinli çocuk tutuklu bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...