Bankalar bu uygulamadan inanılmaz kazanıyor

Bankalar bu uygulamadan inanılmaz kazanıyor

Ekonomi Haberleri

Bankacılık sektörünün faiz dışı gelirleri 2013 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 30 artarak 33,4 milyar liraya ulaştı.

AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, toplam faiz dışı gelirlerin 17 milyar liraya karşılık gelen yüzde 51'lik bölümü bankacılık hizmetlerinden sağlandı. Bankacılık hizmetleri gelirleri 1 yılda yüzde 20 artış gösterdi. Bankaların kullandırdığı krediler üzerinden aldığı ücret ve komisyon gelirleri de son bir yılda yüzde 30 artarak 5,5 milyar liraya yükseldi. Nakdi kredilerden alınan ücret ve komisyonlardan elde edilen gelir ise 3,4 milyar lira olarak hesaplandı. nbsp;
-Aktif satış gelirleri 3 kattan fazla arttı
2012-2013 yılları arasındaki bir yıllık dönemde en fazla faiz dışı gelir artışı bankaların aktif satışlarından elde ettiği gelirlerde yaşandı. Buna göre 2012 sonu itibarıyla 780 milyon lira olan aktif satışlardan sağlanan gelir tutarı 3 kattan fazla artarak 2,4 milyar liraya ulaştı. Böylece diğer faiz dışı gelirler de eklendiğinde sektörün toplam faiz dışı geliri 33,4 milyar liraya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...