Liseli Berke'nin esrarengiz ölümü

/ Kaynak: DHA
Liseli Berke'nin esrarengiz ölümü

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bursa'da evinin önünde ağır yaralı olarak bulunan lise öğrencisi Berke hayatını kaybetti.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yaşayan ve Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi 10'ncu sınıfa giden 16 yaşındaki Berke Taştan, dün akşam evinin kapısının önünde ağır yaralı olarak bulundu. Kaldırıldığı hastanede iç kanaması sonucu yaşamını yitiren talihsiz öğrencinin çekilen röntgen filmlerinde, kolunda ve bacaklarında kırıklar tespit edildi.
Berke Taştan, Orhangazi İlçesi'nde yaşayan Hatice ve Emir Aziz Taştan çiftinin tek çocuklarıydı. Babası bir fabrikada işçi olarak çalışan Berke, her gün otomobil ile 20 dakika mesafede bulunan Yalova'da Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'ne gidiyordu. Dün akşam tıraş olduktan sonra marketten annesinin istediği yiyecekleri alan Berke, evlerinin hemen önünde komşuları tarafından ağır yaralı olarak yerde yatarken bulundu. Taşıdığı poşetler çevreye saçılan Berke'ye ilk müdahale çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Ambulans ile ilçe devlet hastanesine kaldırılan Berke, buradan Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Ambulansa konulan gencin duran kalbi, tekrar getirildiği acil serviste çalıştırıldı. Berke, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Acı haberi hastanede öğrenen baba Emir Aziz Taştan bayılırken anne Hatice Taştan'ı ise yakınları güçlükle sakinleştirdi.
Geçirdiği iç kanaması sonucu ölen Berke Taştan'a çekilen röntgen filmlerinde kolunda ve bacaklarında kırıklar ve morartılar tespit edildi. Berke'nin cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırdı. Polis, Berke Taştan'ın evinin önünde yaptığı incelemede her hangi suç unsuruna rastlayamadı.
Otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edilen Berke Taştan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...