CHP'de açlık grevi şoku

/ Kaynak: İHA
CHP'de açlık grevi şoku

GÜNDEM Haberleri  / İHA

CHP'nin yerel seçimlerde İzmir'den belirlediği ilçe belediye başkan adaylarına yönelik devam eden tepki açlık grevine kadar uzandı.

30 Mart'ta yapılması beklenen yerel seçimler kapsamında CHP'nin İzmir'den aday gösterdiği belediye başkan adaylarına partilileri tarafından tepki sürüyor. CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi Önder Özdemir, kentte belirlenen adayların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun resti sonrasında gerçekleştiğini öne sürdü. Özdemir, şöyle konuştu: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisine uygun olmadığı ya da geçmişte problem yaşadığı adayları bahane ederek kendi adaylarını sızdırarak basına yansımasına neden oldu. Ayrıca, Kocaoğlu Ankara'ya giderek bir tehditte bulunuyor. Bu tehdit de şöyle, 'istifa ederim. Ben istifa edersem İzmir'i alamazsın' dediğini öğrendik. Oradaki tansiyon en yükseğe kadar varmıştır." nbsp;
GENEL MERKEZ BİLGİ ALDI nbsp;
nbsp;Partisinden istifa ettiğini ve akabinde partilileri ile birlikte açlık grevine başladıklarını ifade eden Özdemir; şunları söyledi: "Üç gündür açlık grevindeyiz ama biz demokrasiye açız. Hatta bu uğurda canımızı vermeye razıyız.Bu krizi genel merkez hissetmiş. Diyalogda olduğumuz partidaşlarımız genel sağlık durumlarımıza ilişkin bilgi almışlardır bizden. Hatta bırakmamızı istiyorlar." nbsp;
nbsp;"SAYIMIZ 80'İ GEÇTİ" nbsp;
Partisinin bir an önce MYK'nın PM'ye sunduğu kararlara geri dönmesi gerektiği çağrısını yapan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dönmediği takdirde açlık grevlerimiz ölüm oruçlarına dönüşecektir. Bunu da sosyal medya üzerinden deklare ettik. Sayı gitgide artıyor. Başladığımızda sadece bendim. Bir saat içinde bu sayı 8'e ulaştı. İstifa dilekçemin ardından söz konusu rakam 80'i geçti. İl Başkanımız 5 gün süre müsaade etti. Bence 5 dakika durmamalı. Aziz Kocaoğlu istifa edecek MYK aldığı kararı uygulayacak."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...