BDP'den 'özerklik' hakkında yazılı açıklama

/ Kaynak: AA
BDP'den 'özerklik' hakkında yazılı açıklama

Politika Haberleri  / AA

BDP, partinin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz" şeklinde bir açıklaması olmadığını bildirdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), partinin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını bildirdi. Partiden yapılan açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da yaptığı açıklamada "Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz" şeklinde sözler sarfettiği iddialarının bazı basın organlarında yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bugün Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşan Genel Başkanımız Sayın Demirtaş'ın açıklamalarında iddia edildiği gibi 'Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz' şeklinde hiç bir ifade yoktur.

Sayın Demirtaş konuşmasında yerel seçimlerin önemine işaret ederek halkın kendi kendisini yönetme sürecine vurgu yapmış ve bu anlamda demokratik özerkliğin inşasıyla ilgili süreçten söz etmiştir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...